onalove

onalove

četvrtak, 28. studenoga 2013.

Maybelline FIT ME! -korektor

Toliko žudim za pisanjem ovdje bez obzira što sutra imam ispit :P
Na početku tjedna nisam stigla niti pogledati na kalendar koji je datum, da bih shvatila da krajem tjedna imam ispit -.- toliko je briga oko mene da zapravo jedva sve stignem... 
Stoga ni ovaj post neće biti pretjeran riječima, već ću slikama recenzirati super-odličan-savršen korektor, a nekoliko vas je i izrazilo nedavno želju da ga recenziram :) !

MAYBELLINE FIT ME!

Korektori su puno bolji mi nego tekući puderi, jer moja koža ne podnosi njihovu teksturu, a još k tome moram biti oprezna sa odabirom jer mi je T-zona supermasna -.- i odabir pudera mi otežava izbor najboljeg...ali, već se dvije godine družim sa Maybelline puderima i odlično je to što svaki puta na tržište izbace sve bolji i bolji puder (i korektor).





Dolazi u kvalitetnom i čvrstom plastičnom pakiranju sa crnim poklopcem. Aplikator kao što se vidi dolje na slici je spužvast i ako ga stavljate na čisto lice, neće vam se zmazati i potamniti. Meni je za cijelo lice dovoljna ova dolje količina, tj. čim ga otvorim već imam dovoljnu dozu za prekrivanje podočnjaka, ispucalih kapilara, prištića i rubova nosa (zbog ublažavanja crvenila). Na pakiranju ne piše da ima spf, ali sam čitala na stranim stranicama da sadrži SPF 15. Sadržaj od 6,8ml dovoljan je za 4-6mjeseci svakodnevnog korištenja!
(Pišem to iz vlastitog iskustva)
 





Tekstura mu je glatka, osrednje gusta, ne sadrži ulja pod prstima, odličan u blendanju.
Nijansa koju imam je 15 i jako je svijetla.
 




Ovako izgleda kada se počne sušiti...




Prije usporedbe prikazujem vam dolje na slici koliko količine korektora se nalazi na aplikatoru. 
 Crveni flomić će "glumiti" crvenilo/ispucale kapilare/turbokatastrofalneprištiće :P za usporedbu prije nanošenja-nakon nanošenja :)

 


 Moram naglasiti da je flomić baš jako crven poput krvi, tako da će prištiće i ostale gadiće na koži odlično prikriti. Ovo je samo jedan sloj korektora, tako da ako dodate još malo korektora kad se osuši prvi sloj, potpuno će prekriti najgore nedostatke!




Nije ljepljiv, osuši se nakon 5minuta, ne ostavlja tragove, a odlično se stapa i sa puderom u kamenu kojeg stavljam nakon ovog korektora! Naglašavam da imam masnu T-zonu, ostatak lica mi je okei, tako da je za mješovitu kožu odličan! izdrži mi cijeli dan bez vidljivosti nakupljanja u boricama oko očiju.Meni najvažnije da ne sadrži ulja pa ne zatvara pore i ne stvara prištiće.

Cijena varira - oko 50-60kn, ali zato mogu biti sigurna da ću ga imati 6mjeseci bez problema i koristim ga svakodnevno.

Volite li više koristiti korektor ili tekući puder? 
:****

petak, 22. studenoga 2013.

Moja jutarnja rutina - makeup & mini ootd



Zaželjela bih vam jutro, ali obzirom da je već 10:33 (trenutno u ovom trenutku kad vam pišem post :P) reći ću samo - pokrenite se! - dan je već odavno počeo :D

Za ovaj post spremila sam vam slikice na kojima se vidi moja jutarnja rutina koja većinom počinje u 6:30. Zbog faksa ranije ustajem, a dani koji nisu ispunjeni predavanjima ustajem oko 8:30.
Ovo je cijeli makeup koji koristim ujutro no prije toga važna mi je hidratacija kože pa ju mažem sa Baleicom od badema i hidratacija usana sa labelom ili APIVITA balzamom od ruže (i dezić zaaaa znamo već što :P mogu reći da je odličan):






U međuvremenu kad mi se suši krema na koži gledam novosti na internetu preko tableta (obožavam svoju malu slatku pandicu na desktopu :) i pijuckam sok/kavu/capuccino ovisno o jutru, no najviše prevagne bijela kava :)i upalim si mirisnu svijećicu.




U međuvremenu kad sam slikala uhvatila sam Pandu kak trepka hihi, kjutić ;D



 U prosjeku se spremim i našminkam za 40 minuta (uključujem u to i slaganje frizure bilo da ju fenam/kovrčam/peglam i naravno uobičajena jutarnja higijena -pranje zubiju i umivanje). Unutar tih minuta također se mora spremiti outfit...ovaj mi je trenutno najudobniji!

New Yorker topli pulover 
C&A ultraudobne i fleksibilne ljubičaste traperice
Golden Rose lak za nokte u nijansi 222
Timberland čizmice




Još samo da obučem jaknu i maramu i mogu ići u nove radne pobjede :P budimo realni, danas je kiša pa mi kosa jedino podnosi vlažnost tako da bude svezana u rep!
(skoro zaboravih, torba je iz Importanea, kupljena na sniženju sa 475kn na 115kn i ako koga zanima što sve nosim u toj torbetini :P može pogledati na mom videu na youtube kanalu na ovom linku: Što je u mojoj torbi?)




Što vi uključujete najčešće u jutarnju rutinu prilikom spremanja?
ako vas zanima koji proizvod sa slike da ga recenziram, svakako mi naznačite u komentaru :)
Jurim sad, ali pusam vas sve :*

srijeda, 20. studenoga 2013.

APIVITA - wine elixir



Najavljuju pogoršanje vremena...osim što je već suho vrijeme vani u zadnjih par tjedana već nas pomalo i zatvarala u kuće, ipak jesen još uvijek traje... i Martinje je iza nas, ali mi i dalje slavimo vino jer je to upravo ono o što ću u ovom postu recenzirati :)


APIVITA - WINE ELIXIR!





:) Jesen mi se činila kao idealno doba da počastim svoju kožu lica prvim elixirom čiji sastojci potpuno dolaze iz prirode!

100% NATURAL AND APPROVED INGREDIENTS! 




SASTAV:
SUNFLOWER OIL, TRICAPRYLIN, OLEA EUROPEA (OLIVE), FRUT OIL, DICAPRYLYL ETHER, SWEET ALMOND OIL, GRAPE SEED OIL, SQUALANE, SUNFLOWER SEED OIL, TOCOPHEROL, BISABOLOL, POGOSTEMON CABLIN OIL, PELERGANOIUM GRAVEOLENS FLOWER OIL, CITRUS ARANTIUM AMARA - BITTER ORANGE FLOWER OIL, SALVIA SCLAREA (CLARY) OIL, SORBIC ACID





Pakiranje s kojim bočica Apivite dolazi je od recikliranog kartona što dodatno objašnjava da brinu i o okolišu, naravno da imam i više nego hvale za ovaj proizvod jer brinu o apsolutno svemu prirodnom!
Sa svih strana kutijice naglašavaju se sastojci proizvoda kao i naglasak da je sastav bez štetnih sastojaka koji bi prouzročili probleme koži i tipičnih industrijskih sastava koji u naš organizam samo unose toksine štetne za zdravlje (vidljivo na 4.slici)





U ovom slatkom pakiranju zaista su se potrudili jer u ovoj knjižici ima puno korisnih savjeta  među kojima sam najviše bila iznenađena sa uputstvima za pravilnu masažu lica ovim elixirom :))) jer važno je da proizvod što brže se upije u lice i počne što bolje i brže djelovati na kožu.
Što kažete da vam to predstavim i prikažem na svom Youtube Channelu? :)





U uputstvima je također naglašeno i istraživanje na ženama gdje se pokazalo da nakon prosjeka od 42 dana testirano na 25 žena uočilo je vidljive rezultate zajedno sa stručnjacima koji su ih pratili smanjenje bora za -8,8%, a nakon 89dana -15,7% .

Glavna zvijezda ovog pakiranja je naravno sam proizvod! Obožavam izgled Apivitinih proizvoda jer djeluju elegantno, moderno sa veeeelikim naglaskom na prirodno što im svako pakiranje proizvoda to i dokazuje. I najviše od svega je prepoznatljivost! nema tog časopisa gdje ne uočim Apivitine proizvode :D

1.Prvo je uvijek naglašeno u kolikom su mu postotku prirodni sastojci
2.Drugo je njihov prepoznatljivi logo sa pčelicama
3. Naslov i najvažniji sastojci proizvoda



Stakleno pakiranje sa plastičnim poklopcem koji ima gumenu pumpicu s kojim doziranje čini  lakšim, kao pumpica koja "usisavanjem" upija potrebnu dozu koja zahtjeva svega 2-3kapi na prste spremno za umasiravanje na kožu. Stražnji dio proizvoda prikazuje i prestižni certifikat ICEA kojim se potvrđuje da je to eko-proizvod.

BEZ ŠTETNIH SASTOJAKA:
 PARABENS, SILICONES, PROPYLENE GLYCOL, MINERAL OIL, ETHANOLAMINE, PHTHALATES





Meni je ova pumpica preslatka, to definitivno priliči ovom elixiru i bilo kakvom sličnom proizvodu koji nosi titulu seruma. Time je naglašena različitost od ostalih vrsta ulja i kremica.



Dovoljno je par kapi za umasiravanje i doziranje na lice. Sadržaj je tekući poput vode, gotovo proziran, miriši nešto onako između maslinovog ulja i grožđa. Sadrži također i suncokretovo i bademovo ulje koje hidratiziraju i ne ostavljaju kožu nakon umasiravanja suhom.



Za umasiravanje je dovoljno 10minuta i potpuno će se upiti u kožu, ne čini ju masnom i ne zatvara pore. Već nakon par dana korištenja joj daje blistavost i glatkoću, a sivog tena sve manje ima (vjerujte mi vidim razliku zbog tamnih i sivih podočnjaka s kojima se borim već duže vrijeme)

Cijena ovog dragulja je 325kuna. Preporučujem ga ženama svih dobnih skupina, no većinom više ovim starijim generacijama :) blistavost tena i vidljivo smanjenje bora su zagarantirani! Ovaj proizvod je dostupan u ljekarnama, ali obratite pozornost da ih zbog različitih asortimana nemaju sve, ali proizvod vam je svima dostupan na WEB SHOP-U: OVDJE

Uviđate li promjene na koži sa godinama? Mislite li da postoji elixir mladosti?

četvrtak, 14. studenoga 2013.

New in November - Essence, Catrice, Ebelin, Apivita, Maybelline,Dr. Brandt...



 Kako nas vrijeme malo dijeli od mjeseca blagdana i darivanja...prođe Halloween i eto ti priprema za Božić, Novu Godinu... ljudi ste se zapitali već gdje ćete za novu? :D :D :D U studenom sam kupila nekoliko stvari od dekorativne kozmetike, a našlo se tu i par onih koje nisam niti planirala...nije ni novčanik, ali ne znam što mu je u zadnje vrijeme i zašto toliko troši :p da ne duljim, predstavljam:


 Svijeće s mirisom božićnih kolačića! dm - 19,90kn, 18kom 
-trajanje 6 sati!








 Ebelin odstranjivač za nokte sa inovativnom pumpicom bez acetona- 12,90kn., 125ml odličan za odstranjivanje laka, predstavlja se i kao proizvod za uklanjanje umjetnih noktiju (osobno nisam isprobala) no shvatila sam da nakon čišćenja sa njime, lak bolje prijanja na površinu nokta i zato ne pucaju i ne listaju se sa lakom.Blazinica se pritišće na pumpicu odstranjivača čime se potiče acetona da se upija u blazinicu. 

SASTAV: ETHYL ACETATE, ALCOHOL DENAT, AQUA, PARFUM, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ARGANIA SPINOSA KERENEL OIL, BIOTIN.




 Maybelline FIT ME! korektor, 6,8ml u nijansi 15 - vrlo gust, lako se blenda, odličan za prištiće i podočnjake jer ih zaista maksimalno prikriva! dugotrajnost mu je dodatna vrlina :) mislim da mu je cijena cca 60kn...

ESSENCE - Maximum definition volume mascara - sa fleksibilnom glavom četkice - 8ml, razdvaja trepavice, produžuje ih i tako stvara volumen, uvija odlično! ne iritira oči i vrlo lako se skida sa odstranjivačem za šminku. Ne stvara grudvice, koristim ju tek nekoliko dana...22,90kn





 Make up - cleansing wipes -ORDINARY. Kupila zbog hitnosti -.- krenula sam na faks i shvatila da su mi ostale packe od psa na trapericama... u prvoj samoposlugi uzela prve vlažne maramice koje sam vidla... 15kom + 5 gratis= 12,90kn...svejedno ionako preskupo, peckaju za oči, ne obavljaju detaljno čišćenje lica i nije dovoljna samo jedna maramica,ali sadrže kokosovo ulje...




 CATRICE - 030 Dont Think Just Pink- colour lip balm - moj apsolutni favorit mjeseca! Lagana tekstura koja dubinski hidratizira usne, boja proizvoda je identična boja na usnama , volumizira usne i najvažnije od svega dugotrajan je! cijena: 41,90kn (kozmo) 2,5g.

ESSENCE - Stays no matter what - 08 chocolate brownie, tek kupila, još nisam isprobala, ali nijansom mi se čini matt i predstavljen da izdrži na kapcima 16 sati....baš me interesira dugotrajnost, 22kn.





 ESSENCE lash and brow gel mascara - odlična maskara za neposlušne obrve! kao maskaru za trepavice ju ne koristim... cjenovno jeftinija od ostalih maskara, kupila ju na akciji za 12,90kn.





 Nedavnu mini recenziju GR lakića mogli ste vidjeti na mojoj fb stranici... bez obzira što sad svi nose neke tamnije boje karakteristične za jesen, meni je ovo trenutno najbolji lak kojeg sam u poslijednje vrijeme probala zbog hrapavosti koju ostavlja nakon sušenja :))) ! GOLDEN ROSE - HOLIDAY NAIL COLOR - u nijansi 69.



 Našlo se tu i nekoliko testerića koje jedva čekam isprobati! APIVITA SERUMI koji su bogati prirodnim sastojcima i obavljaju nevjerojatnu hidrataciju i zaglađivanje kože, DR.BRANDT NOVITETI koji u samo 15minuta naprave na koži posao profesionalnih estetskih kirurga bez odlaska pod nož, NIVEA BB CREAM (nije da sam nešto fascinirana njome, čula sam loše recenzije :/// ) !!!!



TO JE TO ZA SADA! kažem...za sada ;D recenzije su bile kratke jer bih prvenstveno voljela da mi napišete što prvo želite da vam recenziram u cijelosti!
Tako da mi svakako predložite :) 

Što se ovih mjeseci novoga našlo u važim kozmetičkim torbicama? puse svima :****

ponedjeljak, 11. studenoga 2013.

BALEA urea balzam za usne


Helou, nakon videa kojeg ste mogli vidjeti u prethodnom postu (evo linkić za sve one koji nisu stigli vidjeti -što je u mojoj torbi- video) odlučila sam za ovaj post spremiti vrlo kratku recenziju ovog odličnog balzama za usne kojeg koristim svakodnevno na faksu unatrag mjesec dana i neophodnog za ove hladne dane... Radi se o Balea UREA balzamu za usne, vrlo jeftin za cijenu s kojom pruža paaaa mogu reći podosta dobru kvalitetu! -znam da nije baš vrijeme da si svašta možemo priuštiti, a ovaj jeftiniji balzam je dovoljno dobar da bih podijelila sa vama svoje dojmove i dala vam zeleno svijetlo za njegovo mazuckanje.






Kupila sam ga u dm-u na uobičajenim mjestima gdje i stoje svi balzami i labela, meni nikad dovoljno mazalica, svaki puta izvisim jer mi misteriozno nestanu u torbi i nađu se na potpuno drugom mjestu (a misteriozan je i moj mozak koji ne pamti gdje ostavlja sitnice XD). Dolazi u lijepom bijelo-rozom pakiranju sa daškom plavkastih tonova :p plastičnog pakiranja.




Moje usne su zaista hrapave i ispucale ako samo jedan dan mi prođe, a da nisam koristila nikakvu hidrataciju, pijem podosta vode, ali ovo suho vrijeme plus grijanje u kući svakako doprinosi oštećenju kako usnama tako i čitavoj koži koju u poslijednje vrijeme stalno mazuckam da me ne svrbi. Uglavnom, što se tiče usana, zanimljiva je činjenica da sa gornjom usnom nikad nemam problema, ali donja zahtjeva konstantno neku njegu, premda nikad nisam imala herpes, no s druge strane, stalno mi puca na točno određenom mjestu -.- 




Proizvod sadrži 10ml koji traju fakat puno, ozbirom da ga koristim svaki dan, tj. preko tjedna jer ga držim u pernici za faks, pa mazuckam kad sam na faksu, nisam niti pola potrošila, doslovno negdje-cca jednu osminu proizvoda (kad bi baš morala reći koliko sam potrošila, pa da nekako dočaram :p) 






Pakiranje balzama mi je baš slatko, onako glatko plastificirano izdanje sa plastičnim poklopcem djeluje dosta kvalitetno, jako hidratizira, zadržava se na usnama i cijelu noć (ako ga stavljate prije spavanja), a ovako tijekom dana cca 2-3 sata ovisno što u međuvremenu radite (pijuckate sokić, razgovarate itd.). 




Kao što se može vidjeti, sastav je bjelkast, osrednje gusti, nije vodenkast, već se osjeća onaj sastav u njemu koji je naveden na pakiranju da je na bazi biljnog ulja. Kad ga razmažem usnama, dodir je svilenkast, a usne su vrlo mekane! izdržljiv je na vjetru i nema vraćanja ispucalosti i drugim oštećenjima nakon izlaganja hladnoći, suhom vremenu i vjetru... evo kako izgleda na ruci kad se razmaže:



 Vidi se na ruci malo bjelkasto, ali na usnama potpuno nestaje, lagano posvjetli usne, ne pretjerano, jedva primjetno (ali vidim donekle neku razliku kad ga koristim ćesto) ne uvlači se u borice i ne nakuplja se u kutovima usana, volumizira usne :) nije ljepljiv i daje vrlo lagan sjaj usnama. Definitivno ću ga iskoristiti do kraja, no jedina mana jest što nije prirodan u mjeri u kojoj ja koristim proizvode prirodnog sastava... 

Za 9,90kn koliko košta, i više nego poželjna stvarčica :) 

(zahvaljujem Petri na odličnoj recenziji jer sam baš zbog njenog mišljenja kupila ovaj balzam :)

Koje labelo/balzam vi trenutno koristite?



četvrtak, 7. studenoga 2013.

Što je u mojoj torbi - video! :)

 
 
Ne stignem vam ovih dana pisati, pa sam snimila video u međuvremenu da se iskupim :)))
Obožavam na youtube-u gledati videiće koje rade i druge youtuberice pod nazivom - što je u mojoj torbi - pa sam odlučila vam predstaviti i svoju torbetinu :D inače ne volim velike torbe, ali faks me prisilio da biram poveću koju sam našla u Importaneu sa 475kn na 115kn! torba je velika, izdržljiva, sa dva remena, a što se sve nalazi u njoj svakodnevno, pogledajte u videu i lajkajte/hejtajte ili komentirajte :) naravno da nije sve savršeno u videu, pa imam tu i tamo pletanje jezika XD chill


ŠTO JE U MOJOJ TORBI?