onalove

onalove

ponedjeljak, 25. kolovoza 2014.

Organizacija radnog prostora

Ikea broji svoje prve dane sa kupcima. Njen namještaj i detalji oduševljavaju ljude širom svijeta! Spoj dizajna i kvalitete spojenih u vrlo niske i pristupačne cijene navode me da sve više gledam taj divan katalog! oh... bolje da ne znate koliko je duga moja lista :P ali ... idemo korak po korak...

Vrijeme godišnjim odmorima privodi se kraju i slijedi svima radni rujan... oh taj rujan... pun organizacije i posla meni sasvim odgovara jer nisam osoba koja voli ljenčariti i ostaviti sve tik prije roka... zapravo se divim svima koji mogu staviti mozak na pašu bez grižnje savjesti jer mene bi pojela grižnja savjesti!!! Previše sam svjesna unaprijed posljedica i onda me to samo navodi da čim prije krenem sa obavljanjem onoga što mi treba da prođem i te prepreke... uz to volim kad me okružuje okolina koja potiče na rad, a od svega najviše mi je bitna prozračnost  i čistoća prostora! Ne mogu učiti u čumezu papira i ostalih salata na stolu pa svaku večer nakon učenja očistim radnu površinu kako bi me ujutro dočekalo ono što volim oko sebe :) idem bez previše blablanja predstaviti nekoliko jeftinih alternativa koje će pomoći svakodnevici rada, a moj radni kutak mogli ste prepoznati i na mojoj facebook stranici, dakle ideja je proizašla iz slike desno:


Važno mi je ono što imam pri ruci kad učim ili obavljam druge poslove poput.... bloganja (douuuu ;) pa vam prestavljam ono što redovito imam na stolu! Označivaći stranica su mi jako bitni, ali i balzam za usne pa trenutno jako - jako volim Catrice Beautifying lip smoother <3 Počela je opet ta faza suhih i ispucalih ruku i preporučujem vam Mixa baby sa 10% hidratantnim glicerinom u hladnoj kremi koja ima divan efekt hidratacije (dm, 14kn). Za radnim stolom ne mogu bez nekog napitka pa mi je društvo uglavnom kava ili u večernjim satima smootie (na slici sam baš napravila jedan od lubenice :) Tad bih rađe posegnula za nekim grickalicama, ali treba što više unositi vitamina! (i točka, nema ali!) Tko pije vitamine ne boji se zime :D


Obje lampice kupljene su u Ikei. Lijeva je nova kupljena u Zagrebu (149,90kn), a desna je iz Austrije i kako mi se čini nema je ovdje za kupiti, tad sam ju tamo platila 70-tak kn. Bilježnice ovakvog tipa još se uvijek mogu naći u Mulleru za 10-tak kn, a sve flomastere kupujem isto tako u Mulleru po 7,90 kn/kom. Staklenku sam kupila u Offertisimi gdje ih držim, a vidjela sam identične u Kiku za 8kn :) (isprike za digitron, ali ekonomistica ne može bez njega i mrzi one na mobu ili računalu!)


Miš sam izdvojila jer mi je odličan za zglob i premda je malo skuplji od ostalih, jako je precizan i nikada mi nije štekao kao ovi jeftiniji. Također ima odličan mehanizam spremanja vrlo tanke žice u sebe (onako kao kod usisvača) i to mi se jako sviđa jer ga ćesto nosim u torbi s laptopom pa nema problema sa petljanjem O:)




Ikea kutije u boji (roza i žuta) nose sa sobom i ovaj mali označivač na kojem možete napisati što vam se nalazi u kutiji pa ga možete zaljepiti bilo gdje na kutiju (preslatko i prejeftino!) Ukrase poput zvijezde, sove i držača za šminku kupila sam u Kiku za 8kn/kom, a La Rive ukrasna kutija je od parfema. Slika curke vam je poznata (nisam ju imenovala, predložite mi ime za nju XD a šminka kojom sam ju crtala postojana je kao prvog dana :) Nikad nisam imala ovoliko šaroliku okolinu oko sebe, i premda bih ja voljela jako jako imati bijele detalje i sve identično kao na slici koja me inspirirala idejom, nisam baš u mogućnosti naći identične stvari (a nije niti novčanik darežljiv) a drugi razlog je što ne volim nametati samo svoju boju, već odluke volim donositi zajedno sa dečkom koji tuuuuuu i tamo uživa u mojem radnom prostoru kad ga posao natjera pred laptop i nakon radnog vremena :) (i sretan je na moje uređenje :) tako da one girly sheme poput - sve mora biti ljubičasto ili rozo bla bla nekako ipak izbjegavam u zajedničkom životu... 


...
Nadam se da vam se sviđao ovaj post, krenite organizirano u nove radne pobjede i sve će biti u redu, samo vjerujte u sebe! :*

četvrtak, 21. kolovoza 2014.

Što je u mojoj torbi za plažu? ( + video)


Lijep pozdrav šećeri moji <3    



Skratila sam vam muke sa čitanjem :P pa sam objavila novi video na youtube kanalu :)
Volim zaviriti u torbe youtuberica, a nerijetko pronađem i nešto za sebe korisno što one nose svakodnevno, pa upotpune i moju torbu sa svime i svačime... ovoga puta pričam što nosim sa sobom u torbi za plažu i kad sam snimala video bila sam strašno uzbuđena jer sam se spremala za more pa sam na brzinu uključila kameru, smjestila je u dnevnu sobu i napravila za vas kratki video :) 
Nema tu prevelike filozofije, nosim samo najnužnije, a zašto da duljim, pogledajte video :*



Što je u mojoj torbi za plažu?


 


 Sviđa li vam se više video ili blog tutorial? :) 





utorak, 19. kolovoza 2014.

Anketa: Google Analytics


Užasnuta sam zadnjim datumom postanja! Ljudi moji kako meni brzo lete dani! još je veći smak svijeta kad dođeš na more, a onda ti je u sobi toliko slab wifi signal da si jednostavno prisiljen odustati od tipkanja (a ponesla sam dva laptopa, tablet i mobitel -.-) onda pokušavaš uploadat preko moba i mobilnog interneta koji naravno guta 4G i bateriju (dobro da mi od vrućine nije eksplodirao) pa odustaneš, onda se uhvatiš wifi-a u kafiću, pa nisi zadovoljna slikama jer pola ne vidim kad škiljim na suncu, a vremena nema ono sorry ali kupanac me zove :D dobro ajde nije to najbitnija stvar i propast, pa sam se svega ostavila i pošteno odmorila... Aktivna sam bila na instagramu i još uvijek jesam i svakodnevno ubacim par slikica pa me možete pod imenom: marishaonalove pronaći tamo :) mogu reći da je puno bolji od facebook-a, uključiš ga na tri minute, pogledaš šta ima (jer me ionako samo zanimaju fotke) i to je to :) 
I tako, vratiš se sa GO i nemaš vremena za.... - ništa (pa ni postanje :( )! Spremam ispite i istovremeno pišem završni, pa sam pomalo očajna jer nikako da završim anketu i prikupim dovoljno ispitanika koji su naravno anonimni, pa vas od srca molim da mi ju ispunite! Ako popunim do kraja tjedna još 30-tak anketa, službeno obećajem novo darivanje na blogu :D nemorate biti nikakvi znalci navedene teme ankete, bitno da ju popunite:








Sretna sam sa odabranom temom završnog jer putem ovog web servisa ujedno pratim broj čitatelja na blogu kao i od kuda mi dolazite, pa je lijepo vidjeti da imam čitatelje i iz Amerike :) to je samo sitnica u moru svega što pruža GA, pa je vrijeme da se i čitavo istraživanje pomalo privede kraju! Veliko hvala unaprijed svima koji mi pomažete u popunjavanju ankete! :**********************

četvrtak, 7. kolovoza 2014.

Bojanje kose kredom

Festivalac u kosi - zvuči zanimljivo? I mora biti, a pogotovo kada je još i zabavno napraviti isto :) tehnika koja je osvojila mlade amerikanke, a s kojom možete promijeniti kosu. Hoće li to biti ostvarena želja za promjenom ili trenutak inspiracije s kojom možete preispitati stoji li vam zaista boja koju zamišljate na kosi ili se jednostavno želite iskrasiti u "svoj svijet" barem na kratko... što god pomislili i razmišljali ovog trena, ma zaigrajte:

 "Festivalac u kosi" :) 





1. Raščešljajte pramenove koje želite obojati. Pritom imajte na umu da bojanje izvršite u kupaonici jer čestice krede će se raspršiti na sve strane.

2.Pripremite ručnik. Ručnik namočite u vodi i provucite kroz pramenove koje želite obojati. Pramenovi neka budu cca 80% mokri od provlačenja ručnika.

3. Uzmite kredu željene boje. Jednom rukom pramen stavite na dlan, a drugom rukom kredu pritisnite na pramen i provlačite kao da pramen češljate. Ponovite postupak nekoliko puta kako bi se boja apsorbirala na kosu.

4. Pričekajte nekoliko minuta da se obojani pramenovi potpuno osuše. Kosu zatim možete peglati ili kovrčati.







Sušenje na četki (fenom) nakon stavljanja krede ipak ne preporučujem. Moguće je da bi tada čitav efekt boje mogao nestati... boja krede potpuno će nestati vrlo lako prilikom prvog pranja kose. Krede koje sam predstavila na prvoj slici, a s kojima sam napravila ove pramenove sam kupila u Mulleru za 9,90kn :) zabavite se i uživajte mi u ljetu :*