onalove

onalove

subota, 10. svibnja 2014.

Uklanjanje dlačica na licu

Dlačice ponekad mogu biti nelagodne, pogotovo što smo stariji, to su one više izraženije...s godinama nekim ženama to postaje problem, no moramo svakako prihvatiti ovu činjenicu jer to je potpuno prirodno i za očekivati je da će ih biti više... samo njihovo uklanjanje pogotovo na licu zna biti bolno, no kako tehnologija i formule kemijskih sastojaka idu dalje, postoje mogućnosti bezbolnog uklanjanja u svega par minuta!



AVON SKIN SO SOFT
- facial hair removal cream + meadowfoam - 





Testirala sam kako to ide sa ovom inovativnom kremom koju sam kupila putem Avon kataloga za 29kn (15ml). Pakiranje dolazi u kutijici unutar koje vas očekuje tuba sa plastičnim poklopcem. Krema se vrlo lako istiskiva, mekana na dodir, intenzivnijeg mirisa koji me podsjeća na Veet kremu :P Namijenjena je za sve tipove kože.





 Osobno nemam problema sa dlakicama na licu, tu i tamo ako koja izbije, uklonim sa pincetom, ali i to mi zna biti jako bolno jer mi koža se ubrzo upali i pocrveni i to mi nije bilo nimalo ugodno. Kako se radi o svega kojoj dlačici, ona nije bila vidljiva sa fotićem kojim uobičajeno fotkam, no ajde da testiram ju na području između kose i lica za vas (žrtvujem se samo da vam pokažem :P) i mjerim kako i piše na uputama - 2:30min:






DOJMOVI:  Miris mi je zasita jak, ali nije neugodan, ponavljam da me baš podsjeća na standardne kreme za depilaciju poput Veet kreme koju sam godinama koristila. Vrlo brzo uklanjanje omogućuje vam da skratite vrijeme, a trik leži u tome da sadrži kemijski sastav koji će oslabiti korjen dlačica i vrlo jednostavnim potezom blazinice uklonite neželjene dlačice. Iako piše da hidratizira, nakon depilacije osjeća se lagano pulsiranje i peckanje pa je potrebno nanijeti hidratantnu kremu (bez alkohola) stoga sam koristila svoju kremicu Lush u tu svrhu jer je od prirodnih sastojaka. Može izazvati crvenilo jer mi je na lijevoj strani dio malo se upalio, ali nestalo je u roku pola sata. Također mogu potvrditi da, kako oslabljuje korjen dlačica, da je njihov ponovni nastanak se usporio gotovo pa dvostruko (barem meni kako pratim stanje :)



Koje metode uklanjanja neželjenih dlačica na licu vi primjenjujete? 

Broj komentara: 14:

  1. Ja to iz korijena :) Ovo je zgodno jer je bezbolno, ali ipak ja preferiram čupnuti pa sam mirna neko vrijeme...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znam znam, po videu :D samo meni pak ono djeluje zbilja bolno :( valjda bi vrištala :P

      Izbriši
  2. Nikako mi ne odgovaraju te kreme, jednostavno ih izbjegavam. Prije sam koristila Čupko trake, ali otkad su mi iziritirale nausnicu, stvar rješavam samo pincetom ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije da i meni toliko odgovaraju, za tih dvije i pol minute nekako pretrpim, samo mi je sve zapravo ok dok se ne primim pincete jer onda mi sve natekne i nabubri :/

      Izbriši
  3. krema djeluje super :) super što usporava ponovni rast
    potražit ću je u Avon katalogu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Djeluje super to ne kažem, ali samo ponavljam da se može pojaviti iritacija koja traje 20-tak minuta, pa svakako poslije hidratantnu kremicu ili malo leda staviti da se koža umiri...

      Izbriši
  4. Ja preferiram depilaciju na licu, nekako su mi ove kremice kao brijanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa da...ujedno su za brijanje da... uf depilaciju i te bolove nažalost ne mogu podnijeti :P

      Izbriši
  5. ne znam, ne bih to stavljala na lice, radije se držim pincete ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako tko... a ja se pak bojim previše pincete jer mi više štete napravi nego koristi, lice mi stvara odmah poslije pincete prištiće i nabubri mi koža nezz valjda iritacija ...

      Izbriši
  6. ove uz kosu ne sređujem (iako bih trebala), a brčine sredim čupko trakicama s voskom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. brrr kažem i ostalim curama u komentarima, sve što čupka van plus pinceta ne podnosim :P

      Izbriši
  7. Ja koristim Afroditinu kremu za lice, ali definitivno ću i ovu isprobati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako te interesira, isprobaj :) jako sporo se troši i ova mala doza je sasvim dovoljna :)

      Izbriši