onalove

onalove

petak, 8. ožujka 2013.

Pocket eau de toilette :)

Već dugo pripremam ovaj postić... najgori trenutak kad se spremam npr. na faks je kad zaboravim neku sitnicu koja mi se onda mota po glavi cijelo vrijeme ( pogotovo kad se radi o parfemu jer mi je zadnja karika prilikom spremanja) a bome nemreš uzeti čitavu bočicu u već prenakrcanu torbu i nosit sa sobom 200ml tekućine parfema -.-  volim kad mi prilikom spremanja ide sve po špagi, ali neke su se stvari morale organizirati -pa eto mene s temom džepnih parfemića :) neophodni u mojoj torbici za osvježenje tijekom dana koje mi je potrebno bez obzira gdje se nalazim... onako u mini nesseseru, neizostavan dio taškice. Uglavnom oduševili su me ovi maleni parfemi od Loccitane-a koje koristim nešto više od godine dana.





Loccitane parfemi većinom su zapravo eau de toilette ( no meni je zapravo sve to isto) ali naravno da nisu dužeg intenziteta s obzirom na dugotrajnost mirisa. Prvi koji sam kupila od ruže ROSE 4 REINES jednostavno sam se zaljubila, općenito obožavam ruže koje su neizostavne u mom dvorištu, ali miris koji ostavlja ovaj parfemić podsjeća me na procvale ružice i tijekom zime mmm.. (malecki s lijeva). Desni partner PIVOINE FLORA :P je nešto mlađi i dobila sam ga na poklon, a radi se o mirisu neodoljivih božura! (desni sa srebrnim poklopčićem). 




Sviđa mi se što je roll-on kuglica s kojom se nanosi na vrat ili zapešće (tu i tam povućem malo i po rukavu :P) i baš zato što ima tu kuglicu duže mi traje nego oni koji imaju raspršivač koji ionako povuče previše tekućine da rasprši. Miris ruže imam već 2godine i koristim ga podosta, ali stvarno velika prednost je što ga imam sada negdje oko polovice same bočice baš zbog toga jer se ne troši tako brzo. Moram priznati da sam pala na dizajn bočice koji me oduševljava sa bojama! i slatkim kapicama ;D Cijena jednog ovakvog mališana kreće se oko 70kn (10ml), ali ovaj koji sam dobila na poklon vidim na netu da mu je cijena 150kn(božur) :/ no ako volite veće doze za 50ml cijena se kreće oko 360kn ( i kuna više-manje). Ok, možda nekima skupo, ali zaista se malo troši. Trajnost mu je oko 3 sata, ne spada u grupu dugotrajnih, proljetni tonovi i slatkast miris. 

U džepne parfeme uvrstila sam  MARIE COLETTE fruity pink kolekcije koja se može pronaći u mulleru. Iskreno, nemam pojma kakav je to miris, isto je slatkasti ali ne previše, dolazi sa još dva mirisa koje karakteriziraju boje na bočicama -narančasta i plava. Sadrži raspršivač sa pritiskom, dugotrajnost -paaa oko 2-3 sata, možda nešto kraći, ali za neku prvu ruku u torbici sasvim ok. Cijena mu je i više nego pristupačna - varira ovisno o akciji 13-16kn! tako da, ukoliko nastojite tražiti neku brzinsku stvarčicu ovakvog tipa za taškicu svakako preporučujem. 




Gdje su nestali ekstrafullmini parfemići? neki još kod mene žive :P naravno da ne znam koji mi je ovaj od avona, za mene preeesitna slova, drugi je neki od Lacoste-a... legende ;))) 


Miris koji trenutno pikiram je Shakira elixir... tako ženstven! 
Koji je vaš parfem trenutno najdraži? :)
Pišite mi -volim vaše komentariće :)
Pusa svima :*

Broj komentara: 12:

  1. Volim tester pakovanja parfema sa raspršivačem, a najgori mi je ovaj sa štapićm. -,- :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš su zgodna takva mala pakovanja. Ja imam par komada od Avona, male slatke bočice, parfem s roll-on aplikatorom i možeš s njim gdje hoćeš... i stvarno nisu skupi i ima dobar izbor :) Ja nikad nisam imala najdraži parfem.. to mi je na nekakve periode... sada najviše korisim Escada i Naomi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e patocno to...najbitnije da stanu u svaku torbicu...meni su parfemi isto trenutna stvar...ako izade na trziste novi koji me obori s nogu, vrlo vjerojatno cu zaboravit na neki stariji... mmm naomi je jako dobar imala sam ga :)

      Izbriši
  3. Super su mi tester pakiranja i uvijek su u mojoj torbi. Doduše, moja je torba tolika da u nju bez problema stavim i full size parfem :)
    Ovi maleni džepni parfemići su mi divni. Imala sam ih davno, sjećam se dok je još Indian Summer nudio nešto takvo i onda smo se na satovima u srednjoj uvijek njima trackali :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha, onda je taj parfemić iz srednje tvoj tzv.mali madlen kad te podsjeća na te davne dane :D baš fora... onda imaš stvarno veliku torbu ;D ovi džepni priznajem su se sasvim slučajno našli u mojoj torbici, tek kasnije sam shvatila koliko su praktični i dugotrajni...

      Izbriši
  4. U ovo je super tema, osobito za moju mlađu sestru koja uvijek kad ide van, u torbi nosi cijelu bočicu parfema. Nekak mi smrdi da zna uzeti i moj nekad. A ubila bih ju da razbije koji :D Ovaj ružin mi zvuči jako privlačno. Obožavam ruže, one su mi omiljeno cvijeće by far!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eh..ak ćeš bit u blizini Loccitane-a pošnjofaj miris ruže :D aaa nisam znala da imas mlađu sister, hm razmišljam dal ti sliči, nadam se da vidi u tebi uzor ;D ovaj marie colette sam ja svojoj starijoj sister kupila, pa sam joj malo posudila za recenžejn :P

      Izbriši
  5. ovaj marie colette mi je jedan od dražih parfema! super miriši, a k tome je jeftin, di ćeš bolje :D inače su mi odlični parfemi iz avona, posebno little red dress kojeg isto imam u tak manjem pakiranju i uvijek teglim u torbici :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. daj da pošnjofam drugi put kad ćeš imat u torbi :D da se fiksamo ;D imala sam ljetos plavi od marie colette i fakat je super!

      Izbriši
  6. Strasno volim LOccitane i ovo mi je super usmjerenje da kod njih potrazim ove slatke dzepne varijante mirisa, stvarno mi trebaju jer volim parfemcice i volim fino mirisati a nikada mi se ne da nositi citave bocice parfema u ionako vec preteskoj torbi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jooj kad em što su slatki, pakiranje mi je za rastopiti! potpuno shvaćam tu ljubav..samo što nisam već dosta dugo bila u loccitaneu, a voljela bi opet ponijeti nešto kući ...općenito mi se sviđa ambijent i svaka bočica tamo je primamljiva, parfemi im nisu sad ne znam koliko skupi, a neodoljivi su :)

      Izbriši