onalove

onalove

subota, 5. listopada 2013.

mini v.s. VELIKA pakiranja istih proizvoda

Prije nekoliko dana zbog obaveza prema faksu dogodilo se nešto zbog čega mi je i sinula ideja za novim postom :) Trebala sam se brzinski spremiti za nekoliko dana boravka u Zagrebu i u žurbi naravno ostavila nekoliko proizvoda kod kuće (ph, dio niti ne bi mogao stati u kovčeg jer sam ga jedva zakopčala -.-) 
Bilo je potrebno napraviti dobru organizaciju i time, na neki način, uštedjeti koju kunicu u Zagrebu, a opet kupiti prijeko potrebnu kozmetiku koja mi je nedostajala (npr.kupila sam mini pakiranje štapića za uho, umjesto velikog pakiranja za tih par dana pa sam uštedjela cca 5kn :)...







Ovo će biti post o mini proizvodima i njihovim velikim pakiranjima!

Kada odabirati velika pakiranja, a kada mala pakiranja istoimenih proizvoda?-odgovor na ovo pitanje traži i malo logike, ali i organizacije. Cijena je također u svemu ovom važna, ali i količina. Kako jedno tako jednostavno pitanje može zakomplicirat situaciju, kratko ću vam objasniti na primjeru :P - ovo ljeto išla sam na more sa avionom, svi koji su putovali avionom dobro znaju da postoje "pravila bočica" ali i "pravila vage" Tekućine koje prenosite u kovčegu ne smiju prelaziti određenu višeneznamkoliku količinu pa se nisam igrala još i s tim, a bome se treba paziti i na kilažu kovčega jer iznad 15kg, svaku kilu morate nadoplatiti sa 10-tak kuna. Velika pakiranja bočica obično znaju imati po 200-250ml, a kada tome uključite -šampon za kosu, regenerator za kosu, tuš gel za tijelo, kremu za tijelo, kremu za sunčanje :P oho, vidi vidi -ukupno više od kile je u kovčegu -.- koliko bezazlenih gluposti ti može zakomplicirat situaciju, ja ko žena se još i s tim morala živcirati jer ipak bilo je pitanje - koje proizvode uzeti sa sobom kao nužne i koji mi na moru nisu bili u blizini. Stoga neke sam uzela sa sobom, neke ostavila kod kuće.

Npr. Šampon za kosu i tijelo po vrlo pristupačnoj cijeni lako se nađe u bilo kojem dućanu, ali moj posebni APIVITA regenerator, BIOCLIN dezić i krema za SUNČANJE tamo nemoš nać (ili ima ali po vrtoglavim cijenama) :P... eh, stoga treba paziti na tu organizaciju :) 

ŠTO JE SA MINI PAKIRANJIMA?  -godišnje putujem 2-3puta po nekoliko dana, ali sam se već navikla kupovati mala pakiranja koja mi neće previše smetati u kovčegu, a opet koji mi trebaju. No, mini pakiranja ne kupuju se samo zbog putovanja, već i za uobičajenu upotrebu... mini pakiranja kupujem većinom ako su dostupna, pa testiram proizvod za manje kuna. Jedno vrijeme kupovala sam za 4kn Balea aqua kremu i za 4ml je znala izdržati po 10-tak dana, a nakon što mi se svidjela kupila sam veće pakiranje :) DA BAREM IMA VIŠE MINI PAKIRANJA I DRUGIH PROIZVODA! -obratite pažnju na tako nešto jer olakšava odabir kremica i drugih proizvoda :)


CIJENA? - na cijenu treba obratiti pažnju i kalkulirati ih sa potrebnim danima... naime, ako trebate na par dana neku kuru za kosu jer ste (kao ja) zaboravili regenerator za kosu ili jednostavno vam vaš regić ne odgovara, svakako kupite malu dozu i isprobajte proizvod. Mala pakiranja od 10-tak ml dovoljni su u prosjeku za 5 dana korištenja ( i više ako ne perete kosu svaki dan) ali imajte na umu da MINI pakiranja neće imati akcije i popuste kao što to imaju njihove velike kopije od 200ml. Dakle, cijena mini pakiranja ćesto ne premašuje 10kn, a VELIKA pakovanja istoimenih proizvoda ne samo da se mogu naći na akciji već njihove razlike u cijeni variraju od dućana do dućana...tako npr našla ovaj odličan DOVE serum za kosu za 20kn, zaboravih ga u Zg pa sam kupila kuru za kosu za 6kn.







Bilo bi odlično kad bi više bilo onih pakiranja sa MINI proizvodima pa onako piše - i npr.krema gratis :D 
Nekako ih ne viđam više na policama, voljela sam kupovati takve proizvode. Nikad ne znaš kad ti mala pakiranja mogu zatrebati. Ugrabite priliku za MINI pakiranjima, uvijek su tu u nepredvidljivim situacijama sa putovanjima, a opet stanu u svaku torbicu i kovčeg! :) ne bježite od onih prekrasnih curki-hostesa u dućanima ako isto nude te male proizvode gratis :D dobih Bioclin dezić u spreju i uvijek mi je u torbi za trening, a bome me i spasil nekoliko puta kad sam zaboravila staviti svoj BIOCLIN big one -veće pakiranje :)))) (a kome se ne dogodi da nešto zaboravi prije izlaska iz kuće..hm da...:P)



Tako imam BIOCLIN INTIMATE -veliko pakiranje od 100ml i BIOCLIN ACTIVE od 15ml za sport. Ovaj veći je zapravo novost u ponudi koji sam ugrabila prvom prilikom jer me zainteresirao tekst koji ga opisuje - da je za sve dijelove tijela, dakle ne nužno za pazuhe :D vrlo je lagan, nježan, nema iritacija na koži i miriše cijeli dan kao da sam ga tek stavila. Ima raspršivač, ma očekujte skorašnju recenziju jer proizvod je apsolutno čudo za koje imam mnogo toga za reći :D... Sport MINI dezić imam huh već cijelo ljeto, ima istu pumpicu kao i ovaj veliki, samo je malo jači zbog jačeg znojenja tijekom treninga, isto super stvar!
Zaljubila sam se u Bioclin onog dana kad sam isprobala njihov gel za čišćenje lica, kolekcija se povećava u mojoj kupaonici, ali o tome nekom drugom prilikom, ovo je bio samo primjer big and small pakiranja :)
-kad sam već kod BIOCLIN-a, stalno visim na njihovim stranicama, pa traju trenutno akcije na njihove proizvode putem web shopa od čak 20% :))))))))))))))) linkić je tu: http://proizvod.asp?id=276&glavna=brandovi&kat=31&subkat=55





Primjer mini i big Biodermice - unutar godine dana sam kupovala ova mini pakiranja Bioderme koji broji 30ml proizvoda, a jedno takvo malo pakiranje košta 40kn. Njegovo najveće pakiranje od 500ml ćesto se znalo naći na akciji i po 20%nižoj cijeni, pa sam nakon računanja ovih triju koje su me koštale cca 120kn(ukupno 90ml) unutar godine dana zamijenila sa većim pakiranjem od 500ml na akciji za 80kn kojeg imam puno puno više za puno puno manje kunica :))))))


ZAKLJUČAK: 

  • MINI pakiranja kupujte za mini putovanja, za nepredviđene situacije putovanja ili odlazaka od kuće zbog posla/rodbine/faksa, kada se dvoumite oko proizvoda za koji vam je žao dati više kuna, ali upamtite - trajat će nekoliko dana (max10-tak) i od njih ne možete očekivati akciju i popuste. Uvijek će stat u svaku torbicu :)

  • VELIKA pakiranja - uzmite za svoje uobičajene potrebe svakodnevnog korištenja i onda kada ste potpuno sigurni da ih želite kupiti s namjerom da ćete ih i potrošiti (jer sadrže više ml), većina će biti i na popustima pa obratite i na to pažnju, ali i na mililitre gratis :)))

Ovo je svakako samo moje osobno mišljenje koje mi definitivno pomaže prilikom odabira i štednje.
A koja pakiranja vi preferirate te imate li još kakav savjet u vezi ove teme?
pridružite mi se u komentarima! :****


4 komentara:

  1. aaaa odlican post =D ja sam prvi put vidjela/kupila mini proizvode u DM-u , i kupila sam ih jer su mi bili slatki , =D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha, dvije cure su mi napisale apsolutno identičan komentar ako i ti, svi padamo na tu slatkoću XD :D
      hvala ti :*

      Izbriši
  2. Da,odličan je post.Sama kupujem manja pakiranja pri putovanju ali ponekad i dok sam kući,i to ona koja ću tek da probam,pa od straha da ne odgovaraju kupim manje pakiranje,a cesto se zna desiti da kupim manje zbog toga,da ne traje dugo i da mogu da probam nakon toga i nesto drugacije ;) Ali slažem se sa rečenim,jer su mini pakiranja praktičnija i svakako uštede neke novce,tako da je super da možemo da napravimo izbor kada nam je to baš potrebno ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nezaobilazna su kod putovanja jelda? ja najviše padam na tu slatkoću mini -baby pakiranja XD ali da mi pomognu na putovanju svakako...čemu tegliti npr. 200ml šampona kad možeš preživjet sa pakiranjem od 10ml šampona tih tri dana :) ...
      hvala na komentaru :)

      Izbriši