onalove

onalove

srijeda, 30. travnja 2014.

Pripreme za maturalnu večer/krizmu vol.3


Prije nego nastavite čitati ovaj post, prvenstveno se zahvaljujem svojim čitateljicama koje mi šalju poruke kako su pročitale prethodne savjete vezane uz pripreme povodom kojih vam i pišem ove tekstove :)
Meni to zaista puno znači i svakako mi se možete i privatno na fb stranici javiti ako imate nekih nedoumica, vrlo rado ću, ako sam u mogućnosti, pomoći vam :)





Završne pripreme su itekako važne i one se odnose za zadnji dan ili dva kako ne bi zaboravili neke sitnice koje bi npr.mene izbacile iz takta -.- najgore mi je kad zaboravim nešto kod kuće, a ne mogu se više vratiti kako bih imala "to" uz sebe. Može biti običan ruž ili ogledalce, no meni je važno da ga imam uz sebe... žene šta ćeš... da vam se ne dogodi isto, najvažnije se prvo organizirati:




1. ORGANIZACIJA "CRNO NA BIJELO" - pritom mislim da je najvažnije da si na notez napišete što ćete imati sveee na sebi taj dan od glave do pete! Uz naušnice, haljinu, štiklice zapišite i najmanje sitnice, dakle apsolutno sve - donje rublje, najlonke, narukvica za sreću ma što god mislite na taj dan ponijeti na sebi! Također imajte na umu da sve što ćete nositi na sebi da vam bude u tome ugodno i da bude pripremljeno na vrijeme! -  svakako dva dana prije napravite da vas ne hvata panika zato što ne znate gdje ste to spremile/ostavile u ormaru ili na sasvim desetom mjestu... nismo svi savršeni, pamet ćesto skrene u zaborav :P


2. UM I TIJELO - po mom mišljenju i to je bitna stavka :P zašto? - jer mi je katastrofa kad se spremam prije važnijeg događaja, a bespotrebno se živciram i nerviram ako mi baš nejde po špagi sva priprema... pritom se smirite bilo uz kavicu/čaj/seriju/muziku i izdvojite tih ključnih pola sata da dođete k sebi i pretvorite psihu u uzbuđenje koje tek slijedi :) uz to, važno je i tijelo! Lakiranje noktića nakon ovog prvog prijedloga će vam ići kao od šale (osobno volim si složiti capuccino, pustiti si najdraže pjesme na youtubeu i party nanošenjamirnolakananokte može početi :) Depilaciju ili solarij napravite u večernjim satima dan ili dva prije, kako bi se koža umirila tijekom noći. Hidratizirajte svakako kožu i na nogama i na rukama i usne također :))


3. TORBICA - ona koju ćete nositi sa sobom na bitan dan neka bude sa što manje nebitnih stvari. Bilo bi poželjno ako tu torbicu ćesto koristite da ju prvotno ispraznite i također napraviti na notezu listu što će sve biti u njoj! vjerujte to pali i na dan kad krećete samo provjerite listu jeste li sve uzeli sa sobom. Također sa nekom manjom torbicom unutar te toaletne izdvojite mjesta za makeup kako vam nebi ispalo sve i svašta prilikom otvaranja i bezveze vam stvorilo neugodnost jer ste prenatrpali torbicu šminkom koju nećete niti koristiti. Svakako ponesite: ogledalce, maramice! Ako ćete imati tuš na očima, uzmite ga svakako ili ruž koji ćete popravljati svakih sat vremena ili sjenilo ako pretpostavljate da će se izlizati nakon 2-3sata. Maskaru ili set za obrve ili pincete ili krema za ruke zaboravite kod kuće (to će sigurno izdržati na licu i bez popravljanja, a nepoželjne dlačice počupajte večer prije :) 





4. OSMIJEH NA LICE - oooo da! taj dan ćete zablistati i mislite na sebe! Razmijenjivanje poruka sa frendicom prilikom spremanja predlažem da zaboravite jer će vas samo sputavati, a veća je mogućnost da baš zbog fokusa na nju zaboravite ono što ste naumili i trudili se organizacijom sve spremiti na vrijeme i ritual će se u ključnih i zadnjih par minuta pretvoriti u nerviranje... to je vaš dan i ionako ćete biti zajedno cijelu noć, a osim toga fotografi će biti sa svih strana stoga nikad ne znate sa koje strane i čoškića će vas uhvatiti kadar - nabacite osmijeh na lice i uživajte :D


5. USPRAVNO DRŽANJE - kad se sjetim svoje maturalne, voljela bih da sam na određenim fotkama malo ispravila leđa i držanje... pokvari i sliku i izgled -.- dama ste i uspravite se, držanje svakako popravlja čitavu figuru! 


Uskoro vam donosim još neke kratke savjetiće koji će biti usputni i za sve ostale, ok,ok ajde da vam otkrijem radi se o štiklicama i o tome vam neću puno pričati ja nego moje male suradnice koje su vrlo vješte su svom hodu, čitamo se uskoro :***** 

Nema komentara:

Objavi komentar