onalove

onalove

petak, 22. veljače 2013.

Equa bottle

Napokon došla u neku normalu, zadnja dva dana su me rasturila... samo putujem, danas odmor, sutra opet na put... samo se nadam da će se ovo vrijeme nekako normalizirat -.- (jer opet pada snijeg)a ono što me u putovanjima, ali i treningu prati u zadnjih nekoliko tjedana je ova bočica :) Equa bočica :) 

Dvoumila sam se oko ove lude žirafe :P ali...

S ozbirom da ljudi premalo brinu o tome što papamo i pijemo, a neznajući da smo okruženi različitim opasnim kemikalijama, treba biti na oprezu (kao i ova trenutna afera sa mlijekom -.-). Bočice npr. Jane ili Studene kupovala sam gotovo pa svaki dan da nebi dehidrirala na predavanjima na faksu ili pak neizbježno ju imat na treningu, punila sam ih i po nekoliko puta kako bi ih iskoristila na maksimalan mogući način. A onda je izašla vijest da sve te plastik-fantastik boce sadrže opasan BPA koji može kroz nekoliko godina dovesti čak do raka dojke, a oni slabijeg imuniteta mogu od takvih stvarčica dobiti alergije. 

Kad sam ujedno i izračunala koliko godišnje potrošim na sve te plastične gadiće, izračunala sam na brzinu koliko me to sve zapravo košta, pa je ispalo ovako: na tjedan sam kupovala 2 plastične boce što bi u novčanom iznosu od 6,50kn okvirno po bočici bilo tjedno 13kn, a za cijeli mjesec koji broji recimo u prosjeku 4tjedana iznosi 52kn..to je samo 1mjesec u pitanju... a kad bi to pomnožili još sa preostalih 11mjeseci u godini, ukupno trošim između 500-600kn na godinu! prekrasna brojkica nema kaj -.- 

Equa bočica u Intersparu košta 69,90kn za 0,6 l, ima 0,1l više od standardnih bočica od 1/2 litre i može trajati nevjerojatnih 10 godina! (uh, kako ću se obogatit :P) ne sadrži BPA, a napravljena je od estma tritan koji je ujedno i biorazgradiv, a plastičnoj treba oko 450godina da upotpunosti nestane + što ostavlja te opasne kemikalije koje će uništiti planet. Uzimajući u obzir da voda iz slavine je puno jeftinija od flaširane, možemo itekako biti sretni što imamo pitku vodu za razliku od ostalih zemalja...i to je dodatna prednost! Bočice dolaze u nekoliko boja koje će svakako izmamiti osmijeh koliko su slatke...u dućanu sam stajala dobrih 10minuta jer nisam znala koja je od koje ljepša XD ova kolekcija koju ja imam dostupna je diljem Hrvatske u Intersparu. Novija kolekcija je puno suvremenija nego ova(i duplo skuplja), ali meni too much djeluje...možete ih vidjeti ovdje na Equa stranici. Sve one veličine su standardne 0,5 flaširane bočice, imaju platnenu traku sa strane, cijeli gornji dio se može maknuti što je praktično za pranje bočice iznutra, a stanu i veći komadi voća ako volite neke prirodnije sokiće :) i ono što je idealno jest da bočica može izdržati sastav od -20 do +100 stupnjeva, tako da možete bez problema piti kipući čaj iz nje :D a ujedno i donirate 10% cijene ekološkim organizacijama :)




Uslikano na putu za Vinkovce :)
Što mislite o Equićima? 
:*

Broj komentara: 26:

  1. Tek na poslednjoj slici se vidi kolika je! Ja imam onu bobble flasicu sa filterom. Isto sam kupovala 1-2 plasticne flasice nedeljno i na kraju to ispadne pozamasna svota. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e sa tim filterom sam si htjela prije par mjeseci kupiti u kauflandu blizu moje ulice... i to su valjda pograbili nemam pojma, više ih nije bilo i to jako dugo...i napokon u intersparu ove bočice koju sad imam =)

      Izbriši
  2. Dobila sam jednu sa ljubičastim motivima
    i bas mi je super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a da? joj meni baš onako u torbi po ovim tmurnim danima razveseli dan čim ju uzmem u ruke ;D

      Izbriši
  3. imam jednu vec godinu dana i obozavam ju :D (niki)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hihi, baš super, onda se nadam da će i mene služiti u odličnom stanju i nakon godinu dana :D treba izdržati 10 godina :DDDD

      Izbriši
    2. a slika se pocela malo micati i malo je izgrebena jer je uvijek u torbi s kljucevima ali nije losa :D (niki)

      Izbriši
  4. Ajme, kako su preslatke te bočice :) Nemoj mi ništa govoriti o trošenju na vodu kad negdje ideš - uvijek bi ju kupila i punila po nekoliko puta. A baš sam jučer čitala rezultate istraživanja i zgrozila se... Nisam vidjela ove bočice, ali svakako ću ih potražiti. Ja si planiram kupiti Flašku (znam da ih ima kupiti u Bio&Bio dućanima) - staklene su i kao filtriraju vodu same :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pokušaj sa staklenom, imam inače i staklenu bočicu, samo što je slika stara pa ono nisam objavljivala... jedino mi je bed što stvarno trebaš sa staklenom paziti, imam od 0,3l i kad ju napuniš užasno je teška, a jako brzo se potroši...ovu više nosim ovako u maloj vrečići uz torbicu ili u ruci, slatka je i praktična :)))

      Izbriši
  5. Oke, uplašila si me s onima BPA :O ja se nadam da je to neka varka jer u suprotnom, odoh ja na onaj svijet :/ dobro bi i meni došla jedna od 0,6 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eh a što da kažem... neko ih vrijeme pratim na tržištu, ono naravno da mi je važno kad sam si već išla prvenstveno kupiti za trening da mi bude što kvalitetnija kad bi ju stalno punila...evo baš sam danas opet bila u intersparu i equa ima konkurenciju koja se zove Domy, bočice su identične, drugačijih grafika i jednostavnijeg pakiranja, a koštaju 38,90kn...isto sa free BPA tako da si škicni ako želiš uštedit :)

      Izbriši
  6. Čula sam već davno za te kemikalije koje se otpuštaju u vodu iz plastike... imam već neko vrijeme Tupperwareovu plastičnu bocu, isto je na neku eko foru napravljena... ali preferiram staklene bočice... imam ih par od 2 decilitra i to od neke vodke :D Pa njih ponesem jer ne pijem puno i malo pripazim jer su ipak staklene :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš sam škicnula na net o kakvoj to bočici pričaš :) baš su slatke bočice, onako je i tvoja u nekoj boji u cjelosti? eh, meni su te staklene bočice ipak too much jer mi je malo ovisit o bočici koju imam staklenu od 0,3l i jako mi je teška u torbi a imam i dosta knjiga pa mi je previše nositi na faks, paziti da mi ju netko ne trkne...a i pješaćim pola sata na faks pa ono, čim lakša torba tim bolje :PPPP

      Izbriši
    2. Je, moja je zelena u cijelosti :D Shvaćam da ti je teško nositi staklenu, a još pogotovo malu u kojoj ne stane puno vode... ali ja nosim najčešće minimalno stvari sa sobom u torbi i ne pijem puno pa mi uglavnom odgovara :D Svi smo različiti :))

      Izbriši
  7. Ja slabo pijem tekućinu uopće,a kamoli vodu i ne bojim se baš toliko svega o čemu pričaju jer kad bi čovjek sve gledao onda bi se zaklujčao u sobu i ne bi izlazio nigdje ni koristio išta.Realno gledajući,sve je na neki način štetno,a i od nečega moramo umrijet,tj. kad tad ćemo svi umrijeti nebitno od čega tako da se ne mislim zamarati s time,jer to udari na psihu.
    Al` što jes jes,zanimljive su boce,koristila bi ih barem ljeti kad "više" pijem vodu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa eto vidiš, ja tak ne gledam na to.. mislim pozitivno pa i tome da užasan dan i tmuran pretvaram u čistu pozitivu! vodu pijem zbog zdravlja, a vidim i rezultate toga, najviše popijem kad sam na treningu, oko 3litre na dan, a ovako kad sam kod kuće baš i ne... najviše me živcira kad sam žedna na faksu i onda razmišljam kak moram ići u obližnji dućan kupiti bocu vode...a čemu? pogledaj samo računicu koju sam izračunala...

      Izbriši
  8. Odgovori
    1. nemoj samo gledati, kupiš pa koristiš ;DDDD

      Izbriši
  9. Obožavam Equa boce, nosim ju sa sobom uglavnom na planinarenje, bicikliranje, rolanje... čaj, sok, voda, što imam pri ruci. Ne moram trčati u trgovinu po bočice vode, nema otpada kasnije, ma jednom rječju, super stvar! Sama je sebe isplatila u nekupljenim bočicama vode.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slažem se sa apsolutno svime što si rekla! ovaj tjedan je bio prvi tjedan da sam ju koristila na faksu, unijela sam dovoljno tekućine o kojoj prije nisam marila, bolje za zdravlje :)
      nema treninga bez eque :D

      Izbriši
  10. Obožavam svoju koja je,btw,ista kao i tvoja ;))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehe, ali ova boja koju imam je totalna hipnoza.. ova zelena boja je baš fora, frendica i ja smo razgovarale o toj boji i onako udubljeno gledale u nju za vrijeme predavanja hahah... jesmo hude (tu i tam ;)

      Izbriši
  11. Na kojem odjelu se mogu kupiti u Intersparu? Tražila sam na odjelu posuđa ali nema :(. Hvala, pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hmhm...ovak našla sam je u redu gdje startaju sokovi i plastične boce ala studena, jana i taj dio interspara, mora tam biti!

      Izbriši
  12. Imam takvu rozu. Kupila ju u Lesnini. Prezadovoljna sam! Nikada se nije dogodilo da mi je procurila i po tom pitanju je fantasticna! Nosim u njoj kavu ujutro na posao,vodu na biciklu,jer mi savrseno pase cak i u nosac za boce 👍👍👍

    OdgovoriIzbriši