onalove

onalove

četvrtak, 10. travnja 2014.

Pripreme za maturalnu večer/krizmu - vol.1



Izrazila sam ideju neki dan na fb stranici, a vi ste pokazali za nju veliku zainteresiranost :) 
Svaki tjedan ću vam donijeti dio ove teme jer bi mi bilo previše sve pisati u jednom postu, a željela sam ga podijeliti prvenstveno redom uz koji ćete moći se adekvatno i unaprijed spremiti za taj divan dan!



Temu ću podijeliti na tri dijela:
-> priprema kože
-> priprema makeup-a 
 -> završna priprema 


U prvoj, današnjoj na redu temi tiče se pripreme i kože koja je izuzetno važna kako bi zablistali taj dan bez neugodnosti i bez osjećaja sramežljivosti :P ooo vjerujte mi, sjećam se da sam u zadnji čas se spremala i zaboravila nanijeti hidratantnu kremu na noge...nije mi bilo baš ugodno, najlonke su me škakljale, koža mi je bila suha, no ajde to je bilo prije 5 godina :P (tad nije bilo baš beauty blogova u našoj regiji) Stoga vam predlažem da pročitate tekst koji ću suziti na najjednostavnije i najpraktičnije savjete, a sve u svrhu da vam pomognem u pripremi :) Ovo su prvenstveno savjeti koji su upotpunjeni znanjem koje posjedujem, koje sam učila na edukacijama i koje smatram da će svakako biti kvalitetni nego da činite to par dana prije samog događaja...


1.dio - PRIPREMA KOŽE


Nisam ni sama bila svjesna koliko je koža važna u osnovnoj i srednjoj školi. Brzi tušanac i tu i tamo Nivea na kožu i juriš dalje :) Ali danas to nije tako. Kraće haljinice koje se danas furaju i na maturalnoj i na krizmi zahtjevaju dozu i hidratacije i njegovanosti. Nije samo u nogama riječ, već ponajviše i lice koje će taj dan morati izdržati i veće količine makeup-a. Evo kratkih savjetića koje, ako započnete već danas, koža će zablistati za nešto manje od mjesec dana:

1. Puno vode - Voda čisti organizam, pa tako i kožu, ljepota ide iznutra prema van! - kažu 2 litre na dan, no mislim da vam 5-6čaša kroz cijeli dan sasvim dovoljno. Osobno pijem toliku količinu, nemam problema sa prištićima, priuštim si samo čašu soka na dan neovisno koji je u pitanju,tako da je isto važno održavati taj omjer 1:6! - stoga minimalizirajte Coca - cole i druge sokove!

2. Smanjiti slatko! - šećer nije samo u kolačima i čokoladama, ima ih jako puno i u sokovima, jedna čaša Coca-cole sadrži čak 13 žlica šećera! ograničite žličicu do dvije šećera na dan neovisno stavljate li ga u capuccino/kakao/kavu/pahuljice, a čokolada max tri kockice ili kolač i to barem 1-2tjedno maksimalno. Mi cure nemamo granica što se tiče slatkoga, stoga također priprazite na količinu u vrijeme pms-a.

3. Piling - koži je potrebno da se regenerira i da stvara mlade stanice, a pritom joj je potrebna naša pomoć sa pilingom kako bi uklonili stari rožnati sloj kože, potakli ju da diše, a ona će nam vratiti to mladolikim izgledom i biti će mekša na dodir. Taj sjaj ćete vidjeti! Vršite ga 2 puta tjedno (lice) i svaki puta prilikom tuširanja (tijelo).
Za to će vam pomoći spužve za tijelo (dm - oko 5-7kn) koje možete kombinirati sa omiljenim gelom za tijelo, a ako želite jači piling možete odabrati šampone za tijelo sa sitnim vidljivim točkastim granulama. 



Ako ne želite trošiti novce na piling evo vam ideje za svako tuširanje: 2žlice palente - 1žlica maslinovog/biljnog ulja pomješajte sastojke, neka odstoje 3minute i lagano istrljajte tijelo - voila :) 

Za lice pripazite da nebudete grubi, pilinga je mnoštvo, ostavljam ih vama na odabir zato što je puno važniji postupak nakon pilinga - hidratacija!


4. Hidratacija - nakon pilinga, osjetit ćete blago zatezanje koje žudi za hidratacijom. To je dobro jer ste potakli i cirkulaciju kože i da diše i očistili ju od šminke i vanjskih utjecaja. 

  • Za hidrataciju lica odaberite kremu ovisno o tipu kože koju imate. Biobaza npr. ima odličan proizvod za lice koji ujedno i ukljanja pjegice/nastanak mljica za suhu kožu (relativno je novi, zaboravih kako se zove, ali svakako pitajte onu tetu u dm-u :). Nivea ima malo jače kreme za one sa mješovitom kožom sa novim formulama. Za masniju kožu dobri su i serumi npr Balea aqua serum i ostali serumi istog proizvođača. Ako vam je koža sklona prištićima, Bioclin u ljekarnama svakako pomaže, slobodno pitajte djelatnice ljekarne o njima (ili mene privatno porukom). 
  • Hidratacija tijela - za to vam predlažem Nivea baby kremu (20kn) bez parabena, Afrodita baby (22kn) ili Bademovu kremu (17kn, ljekrana) za suhu i ispucanu kožu, Bioclin xerolact( 120kn) za kožu sklonu mrljama i aknama. Sve navedene kreme možete koristiti i odmah nakon depilacije jer sam izdvojila one s kojima nećete imati iritacije.Kao dodatan dio kooooji nije nužan, a nije ni naodmet je bavljenje sportom :) Pojačajte tonus tijela uz vježbanje 3 puta tjedno, prvi rezultati su vam zagarantirani za 2 tjedna! a mjesec dana će vas utegnuti i smanjiti nadutost u trbuhu pa će vam haljinica savršeno pristajati uz lijepu figuru! (ukoliko ne volite teretane, a želite uštedjeti koju kunu, preskakanje užeta je jedna od najjačih vježbi koja najbrže daje rezultate - isprobajte!) Ako se borite sa celulitom (ah tko ga nema) i ako vam ipak bode oči, odaberite Niveu q10 ili Biobaza noćni tretman gdje oboje će djelovati unutar 10-tak dana...nisu magični da će sad full nestati, ali će zagladiti kožu, a uz sport se neće ni primjetiti - spremite se na vrijeme! :)




5. Ruke - drage moje nebiste vjerovale koliko prištića možete dobiti ako ste u školi podbočene na rukama! Prsti i dlanovi su najveći sakupljači bakterija tijekom dana! Ne dirajte stoga lice ni ako su vam ruke oprane sapunom! one iako su čiste, počnu se znojiti u dodiru sa kožom lica stvarajući između toplinu pa se stvara znoj i to opet nije dobro! Stoga maknite rukice sa lica! :) Također skidajte svaku večer šminku jer šminka tijekom dana na licu također prikuplja bakterije.




Ako ćete za početak zaista slijediti ovih 5 savjetića, lijepa i njegovana koža lica i tijela zagarantirana! - slijedeća tema idući tjedan će biti dekorativna kozmetika i sve potrebno za makeup u granicama vaših mogućnosti stoga neću pretjerivati sa skupljim prozivodima već onima jefitnijeg ranga, ali kvalitetnih i provjerenih sa vlastitog iskustva i iskustva prikupljenim od ostalih. 


Cijene koje sam navela su okvirne (koju kunu odstupaju ovisno dali se radi o popustima ili ne) Nadam se da su vam se svidjeli savjeti i vjerujem u snagu njihove pomoći :D 
GOOD LUCK! :*

Broj komentara: 10:

  1. you have a lot of great products :)

    http://sbr-fashion-fashion.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. uff palenta začepljava odvod stoga oprezno s tim :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha, već isprobano? onda neka stave onu zaštitu na odvod kao i kad kosa zna napravit probleme jel :P

      Izbriši
  3. Jako dobri savjeti za mlade cure :) Nadam se da će ih i primijeniti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se jer nisu naodmet... ovo je više tzv.podsjetnik na dobre stvari... da sam barem imala sama prilike tad ranije krenuti sa pripremama nekako bi si više bila zadovoljnija...makar i jesam samo je to mogao biti još neki viši nivo :)
      Eh što vrijeme leti...

      Izbriši
    2. Dapače,mislim da cure treba što češće podsjećati na ove savjete ;) Slažem se,ja sam isto bila jako zadovoljna kako su pripreme tekle za maturalno,no definitivno sam mogla mrvicu ranije krenuti s tim :D

      Izbriši
  4. Hvala puno na savetima, bas za 2 meseca mi je matura. Hvala sto si mi skrenula paznju na neke bitne stvari koje bi ja verovatno zaboravila :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Bravoo! Šminkam za maturalnu pa mi je bitno da djevojke dođu sa ispilingiranom kožom i uvijek im rado dajem savjete, ali nekako mi je najbitniji ovaj tvoj prvi - voda! Organizam, a tako i lice moramo pripremiti prije unošenjem vode da se organizam očisti prije!

    xo

    OdgovoriIzbriši
  6. Da, puno vode i svaki dan nanositi na cijelo tijelo losion da koža bude lijepa i nježna.

    OdgovoriIzbriši