onalove

onalove

nedjelja, 30. prosinca 2012.

Donut bun o:)

hm... frizura za doček? koju je najbolje odabrat... hm,hm...




Već neko vrijeme na youtube kruže svakakve ideje za donut bun :) od toga da se može napraviti čarapom ili kupiti tzv. "krafnu" i poigrati sa kosom...tako sam našla u h&m-u krafnicu za 20-tak kuna...Uz krafnicu potrebne su:


  • ukosnice
  • dvije gumice (jedna po mogućnosti boje kose)
  • ukras (mašnica ;)
1. prvo je potrebno dobro rašćešljati kosu, tako da se od nje sveže visoki rep, također treba pripaziti i na stražnji dio da se dobro počešlja prema gore...


2. Gumicom svezati visoko rep te provući kosu kroz krafnicu...


3.Postoji nekoliko načina što činiti sa kosom kad je krafnica već pripremljena, odlučila sam verzijom "u lijevo" stoga rotiram kosu prema lijevoj strani, pazeći da mi ostane polegnuta i prati oblik krafnice. 


4. Ukosnicama pričvrstim kritične dijelove iz kojih smatram da će izlaziti kosa pa da "zakamufliram" nedostatke :)

5.Za kraj sam uzela gumicu boje kose tako da mi se zadrži oblik krafnice tijekom cijele večeri... i odlučila sam na stražnji dio staviti mašnicu koju sam kupila u New Yorkeru.
I evo rezultata :)





Naušnice koje ću nositi za doček identične su boji mašnice..

Ukoliko nemate krafnicu, još postoji nada za vas :) Uzmite neku staru čarapu, također po mogućnosti boje kose tako da, ukoliko imate tanju ili kraću kosu, da vam ne viri kakav karirani uzorak čarape poput ove :) 





Veličinu čarapice možete prilagoditi po želji :) 
Kako vam se sviđa? Kakvu ćete imati frizuricu za doček?
:*

Broj komentara: 6:

  1. Kako mi kosa opada dosta u zadnje vrijeme,nema šanse da mogu išta uradit s njom osim da je pustim.Tako da ću je pustiti i uvit (mada je već čičkava i svi se čude što ću je uvijat :D) i probat s onom trakom nešto smislit,ako ne uspije i ne treba mi :D.Ja kad svežem punđu bude mi kao na ovim slikama before :D znači nema je haha.Tebi super stoji,rekla sam ti već da ti dobro stoji kad digneš kosu ;)

    Ja sam spremila stvari,pijuckam kavu trenutno :D a onda slijedi pripremanje,mada je dogovreno da krećemo u 5 haha.Mislim da će mi i 5 sati bit malo vremena da se spremim :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Jao, onda sigurno imaš gustu kosicu kad ti je punđa takve veličine samo sa prirodnom kosicom :) da rekla si mi već da mi dobro stoji kad si podignem kosu, malo tko mi opće to kaže osim dečka koji obožava kad podignem kosi XD ulala, znači lagano si započela pripreme :) ja ću krenut oko 7sati, još nam treba pola sata vožnje do frendova, tako da... ali noć će biti duga, a i prespavat ćemo kod njih :)

    OdgovoriIzbriši
  3. zanimljiva ti je ova krafnica :D samo kaj ja ne bi imala živce zajebavati se s tim čudom xD a znaš i sama da preferiram raspuštenu kosu ALI idem ju zato probati nakovrčati s peglom, drž fige da se ne skurim :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Razmišljala sam o ovakvoj frizuri, no nisam ja za takve frizove. Meni bi se to sve raspalo i morala bih stalno popravljati i samo bih se nervirala.. Radije ću raspustiti pa nek ide k vragu :p Ali baš sam danas bila u H&M-u i vidjela te 'krafnice'. No vjerujem da bih upotrijebila radije staru čarapu. Makar ova tvoja ne izgleda staro uopće :o :) Lijepo se provedi i uživaj!

    OdgovoriIzbriši
  5. Pokušaj doma barem isprobat kak bi bila frizurica :) girly girl :) ali da, raspada se ako se slaže na odmah opranu kosu, mora biti drugi-treći dan da bi punđa ostala čitava i na mjestu :/ hvala na željama, bilo je opušteno i lijepo, nadam se da ste se sve provele super :)

    Wild child, nemoj da ti ja napravim na faksu :D ona druga "plava" će ti držat ruke, a ja ću motat po glavi XD makar, imala si ti svega par puta punđicu, krasno ti je stajala!

    Tina, hvala i sve najbolje i tebi malecka u novoj 2013. :)

    OdgovoriIzbriši