onalove

onalove

ponedjeljak, 3. prosinca 2012.

My morning routine


Dobro jutro! - prvo kažem samoj sebi kada se probudim :P pa zašto i nebi, kad očekujem od jutra pozitivu i odmah iksam crne misli s obzirom koliko me posla čeka tokom dana.
Jutarnja rutina mi je izuzetno važna. Volim mir i tišinu koju mi često netko od ukućana narušava -.-
Nešto prekrasno mi je kad u to vrijeme kad se spremam se sprema i moja sister za Zagreb...argh!
Ne želim sad o tome.....!
Buđenje započinje mobitel. Ne znam kako sam se navikla da mi mobitel zvoni svakih pola sata, pa ga ćesto navinem sat i pol prije buđenja. To me postepeno budi i polako sam svjesna da mi ide vrijeme za ustajanje. Možda zvuči bizarno, ali to mi jedino paše :)) Kak će to biti za koju godinu = opći kaos u glavi :P

Ustajanje oko 7 sati. Još prethodnu večer pripremim si što ću obući pa me već čeka na vješalici i ušparam samoj sebi koju minuticu za spremanje. Također prije spavanja napravim piling sa Garnier exfobrusher.


Krećem u kupaonicu. Svežem rep da mi kosa ne smeta za slijedeće postupke :) . Prvo što mi je na redu je oribati zubiće i umivanje :) u poslijednjih nekoliko mjeseci koristim curaplex četkicu za zube. Dugotrajnija je nego ostale, vrlo nježna, čisti temeljito i ima je u svakakvim bojama za kupiti. Moja je onako iritantno naračasta XD. Umivam se hladnom vodom. To me najbolje razbudi! Tu i tam mi ostane malo sivkastog ispod oka zbog maskare ili olovke (i makar ju očistim večer prije -.-) pa koristim Bioderma vodicu za čišćenje lica od makeup-a i ostalih štetočina na licu. Sveukupno cca 10min. :)



Makeup:
Nakon toga odlazim u sobu. Tamo me čeka moj stolić na kojem si pripremim šminku i ogledalce pa mi je sve na jednom mjestu i šminkanje ide brže. Kao bazu za lice koristim Balea aqua serum koji koristim gotovo dvije godine! Ne zatvara pore, nije masni, brzo se upija i ne ostavlja tragove. Odličan ako se lice peruta jer poslije nanošenja toga više nema. Nakon što se osuši krećem na puder koji ne nanosim u velikim količinama. Samo na podočnjake, područje nosa gdje imam malko popucalih kapilara i tu i tam ako se nastanio koji gadić (prištić ://). Affinitone puder u nijansi opal rose 09 nanosim četkicom za tekući puder.




To sam počela nedavno raditi i stvarno pomaže jer upija višak pudera, a preostali različi ravnomjerno na određena područja. Ostavim 1-2min da mi se upije puder i sjedne na kožu i za to vrijeme nanosim na donji dio kapka smeđu nijansu essence mini paleticu. Ne koristim olovke zato što mi se ne sviđa ona gruba boja bilo smeđa ili crna koja je jednostavno prejaka za moje zelene oči. Ovako samo malo stavim nijansu i traje do večeri, a s olovkama imam problem što mi se izbrišu tijekom dana.


 Maskara Maybelline the falsies volum mi je zasad najdraža. Ne popunjavam obrve svaki dan, više onako ako idem van ili u restić (ili nešto treće) pa se potrudim da makeup bude kompletan. Za faks mi nije toliko važno da sve bude super-cool-savršeno. Nakon maskare nanosim u malim količinama sa četkicom puder u kamenu koji ću uskoro recenzirati. Radi se o CV Cadeavera young puder&makeup 2u1 koji se bori i sa prištićima :) u nijansi 10soft ivory. Iiii....zadnji touch je powder blush iliti rumenilo. Imam ih nekoliko pa ih ćesto mijenjam :) Za šminkanje izdvojim 15min.

Frizura:
Kosa mi ćesto radi probleme zbog kojih mijenjam podosta šampone. Pa ili leti ili se brzo masti. Većinom ju samo raspustim, prirodno mi je valovita u vrhovima, a ako baš i nije za tu opciju, svežem ju u rep i napravim pletenicu. Volim ukrase za kosu pa ih kombiniram ovisno što nosim :)




I za kraj je na redu oblačenje. Za faks više preferiram nešto ležernije da se ugodno osjećam. Većinom su to neke jednobojne majice ili vestice u kombinaciji sa kratkom majicom, trapke i patike (balerinke obožavam, ali ću se morat strpit), a sad već i čižmice. Vunene vestice su u punom sjaju :P a da ne pričam da sam kolekcionar šalova :D pa ih ćesto i nosim :)

Wake up!:
Nakon svega ovoga što mi traje cca 30-40minuta, vrijeme je za "kavu". Ujutro često idem sa dečkom u njegov ured ili produžimo u kafić. Usput stajemo u mlinaru po fine tople kroasane :)jer ipak jutarnji doručak je najvažniji. Nisam ljubitelj kave pa sam zato i stavila pod navodnike. Kad ON ispija kavu, ja pijuckam jouice od breskve/naranče/marelice.
Provjerim mail, jutarnji, fb (naravno) i kako vrijeme u razgovoru polako prolazi, krećem na faks i to je moja jutarnja rutina :).

-evo jednog od jutarnjih izdanja :P moram li opće reći da sam još ko buhtla? :)) -jedna iz kafića :)


Broj komentara: 9:

  1. Kao da sebe čitam :D:.I ja sebi ako trebam negdje ići navečer pripremim sve,a nekad znam porvest noć mozgajući šta ću sutra haha..ahh žene :D.Ja navijem mobitel da mi zvoni svakih 15 min il pola sata,zavisi kad trebam ustat.Recimo trebam negdje u 10,navijem alarm u 8,pa 8 i 15,pa 8ipo pa 9 i na kraju jedva nekako ustanem i nabrzaka se spremim i onda čitav dan čangrizava naravno :D.

    Koristila sam također taj Garnierov exfobrusher samo je moj bio druge boje i također se pljusnem hladnom vodom par puta dadođem sebi i ponekad izgledam kao rakun nakon toga,zato imam svoj poseban peškir za brisanje tog crnila haha.Kažem ti kao da čitam sebe :D.Samo što ja obavezno popijem izjutra kavu,al ne pravu nego onu 3u 1,2u 1,kako ,bilošta bitno da se pije :D i ne razgovaram ni skim ujutro,ne smiju mi se približavati dok ne dođem malo sebi.Nema mi ništa mrže tek ustala,a ni drobe li drobe ipitanja milion,a ja neznam gdje sam haha.

    Btw na prvoj slici si mi isto curica neka :D

    I vidim imaš puder opal rose,u nas nema te nijanse,najsvjetlija vanilla rose :(.A i ta mi je tamna i primijetila sam da mi od tog pudera iskaču oni mali sitni prištići tako da sam odustala od njega.Mogla si vidit u onom mom zadnjem postu kakvo mi je lice,katastrofa!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma nije ti lice katastrofa, prekrasno se šminkaš! ja nikako da se nađem u nekakvom makeup-u koji bi mi pasal...više se svodi na maskaru i neku smeđu ili pink nijansu na kapak i to ti je to...a imam ove mini paletice podosta.... hehe baš mi je drago da smo si slične :) tu i tam i ja popijem 2u1 al mi mamek i sister popiju brže nego ja...a pravu kavu i onu na filter ne volim jer mi nije dobro, tresem se i zlo mi je :/ nit se ne čudim jer mi tata nije pil kavu 25godina, tako da očito mi geni to ne dopuštaju pa me puno puta ovi stariji pitaju kak ja mogu bez kave :P čak i dečko to stalno pita...ah... šteta da nemaju kod vas nijansu koja ti odgovara, kod nas ih ima 6. Iskreno, baš sam se pitala od čeg mi ti sitni prištići , moguće je baš kako kažeš da je zbog pudera :/ ali mi je zakon njihov korektor affinitone :) totalna suprotnost. Eh, to jutro samo neka miiiiirno prođe, bez suviše osoba i brbljanja u blizini :D

    baš mi je drago da smo si tak slične :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ma jeste ima svašta na njemu i sitnih prištića i nekih bijelih koji su se ne znam od čega stvorili,pa imam neke žute točkice,a o crvenilu,miteserima i ostalom da ne pričam :D.Zato svaka čast onom ko je izumio puder pa mogu to zabetonirat bar malo hahah.
    Ma nisam ti ni ja neki kavopija :D kažem ti pijem samo one 2u2,3u1 ili Milku,ona je lijepa slatka probaj.Ali ona kapućino,ja nju uzmem samo što skinem pjenu jer je ne volim :D.A što se tiče pudera nije mi toliko žao što nema nijanse jer kao šro rekoh već od njega su se pojavljivali ti mali prištići,valjda je komedogen.Bio mi je u počeku savšen,fino pokrivao i sve ali što sam ga više koristila nekako mi sve više nije odgovarao :S.
    Vjerovatno je i tebi od tog,probaj malo prestat sa stavljanjem pudera ili ga zamijeni s nekim drugim pa ćeš znat sigurno.

    I meni je drago,baš kao što sam rekla u jednom svom članku,uz jutarnju kavu prelistam sve beauty blogove koje pratim pa i tvoj.I drago mi je kad vidim novi post jer onda imam šta komentirat oujea haha :D.Brbljiva sam,a ne bi se to nikad reklo za mene uživo na prvi pogled :D

    OdgovoriIzbriši
  4. hahah meni budilica kakti zvoni svakih 5 min, a prije ju doživi moja stara koja je dole u boravku nego ja koja spavam kraj moba :P i da, ne sjećam se kad sam se digla iz kreveta prije 8h... al bitno da zbog toga uvijek kasnim i nikad ne stignem doručkovati :D

    balea aqua serum <3

    OdgovoriIzbriši
  5. ma te kakti kavice 2u1 su mi pet puta bolje nego ove obične kave od turskih do filtera... ma to ćeš riješiti sa prištićima brzo, svjesna si da ti smeta, ne sumnjam da ćeš uspješno obaviti piling :)
    Haha wildchild, neću ništa komentirati, pretpostavljam da je petak onda najgori s obzirom da je rano predavanje :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala sto si podijelila svoje jutarnje pripreme!
    Kakva je ova garnierova BB krema??

    Osvoji 6 komada nakita: >> GIVEAWAY <<

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala :) PAA nisam spomenula Garnierovu bb kremu u postu, samo affinitone od maybellina koja mi je zasad ok, ali nakon nekog vremena se javljaju sitni prištići :/ stoga ju ne koristim svaki dan. BB Garnierovu kremu sam također probala, ali nije me mnogo oduševila. Stavljanje bb kreme na čitavo lice nije baš za mene, više stavljam tekući puder samo na podočnjake jer ako stavim na čitavo lice, onda mi se pojavljuju prištići opet niotkuda :/

    aaaa priključit ću se nagradnoj igri :) lijepi poklončići hvala :*

    OdgovoriIzbriši
  8. Sladak ti je blog :) Super si si organizirala šminku! Ja isto volim snooze-ati koliko god mogu. Kad sam imala cimerice pokušavala sam to smanjiti na minimum. Ali volim dugo spavati i uvijek su se budile prije mene, tak da nije bio velik problem. Osim što je iritantno što svakih 5 minuta nešto zvoni :D Vidim da i ti koristiš Biodermu. Moram je pod hitno nabaviti, očito je must have. Čitamo se :)

    OdgovoriIzbriši
  9. hvala na komentariću, drago mi je da si skoknula na moj blog :) čitamo se naravno :) fora mi je upoznat blogerice, više mi pruža zadovoljstvo nego već sfurani fb... oh, o buđenju ne želim pričati, sad znam zaspati i do 10, to je zato što sam si dala odmora ovih blagdana, ne znam kad sam zadnji puta tak dugo spavala... Biodermicu koristim svaki dan! odlična je! ova mi je već pri kraju...

    OdgovoriIzbriši