onalove

onalove

petak, 18. listopada 2013.

Kako "produljiti život" laku na noktima :p



Odlučih se napisati ovaj post vrlo vjerojatno jer sam sama zgrožena svojim noktima XD 
Radi se o tome da su mi se počeli opet listati zbog čega mi to sve i uništi lak za nokte....
ok, ok, počela sam sa tretmanom Evelina 8u1, pa se nadam skorašnjem oporavku.
Ono drugo po redu što me kočilo jest kratko zadržavanje laka na noktima. Pa tko nebi poludio kad moraš lakirati nokte svakih 3 dana (i ako toliko izdrži na noktima -.-) balončići na noktima od laka isto nisu rijetkost, a javlja se i problem ako lak vrlo brzo na vrhovima noktiju nestane te se od ispod već vidi bijeli dio nokta (koji rastu munjevitom brzinom :P)


Da ne duljim, navesti ću nekoliko trikova koje sama koristim i koji mi pomažu u produljenju trajanja laka na noktima.

Moji nokti kroz povijest na blogu :P



1.Korak: Prvo je potrebno napraviti adekvatnu podlogu za nokte - Površina noktiju ne bi smjela prije nanošenja laka imati niti hidratantnu kremu ili nešto slično. To sam shvatila onog trenutka kad sam kupila uljni odstranjivač za nokte koji -ok hidratizira nokte, daje vitamine-ali- novi lak za nokte nakon nanošenja brzo se počne guliti što znači da nokti nisu dobro prihvatili nanos boje.
Predlažem da nokte nakon odstranjivanja starog laka, prije novog laka operete ruke u sapunu sa toplom vodom koja će sve očistiti i spremiti dobru bazu na noktima.





Ako svejedno želite podariti rukama wellness tretman :) njegu noktiju o kojima sam već pisala, "proceduru" :) možete pročitati ovdje: Nail care :)


Korak 2: Lak na noktima trajati će duže ako stavite barem minimalno 2sloja. Obično kad sam znala staviti samo jedan sloj bez obzira što je lak bio gust i neproziran, ipak mi je jako brzo počeo blijediti. 2sloja laka na noktima duže će trajati ma garantiram barem 2 dana više :)))







Korak 3: U zadnjih nekoliko mjeseci ne mogu završiti lakiranje noktiju (u koji uključujem barem 2sloja laka) i nadlak koji zaista obožavam i to je jedina stvar koju volim kod Essence najviše, a to je ESSENCE BETTER THAN GeL NAILS! -stvarno dobra zamjena za gelirane nokte :) ova crna bočica će istaknuti vaš lak na noktima jer će im dati poseban sjaj, čvrstoću koju možemo vidjeti kod geliranih noktiju i dugotrajnost laka! Koristim jednu bočicu već 3mjeseca(a svaki tjedan lakiram nokte) i mislim da 17kn za ovu stvar je i više nego isplativo! to će vam produžiti lak za još 2 dana! - nema mirisa, proziran je,lako se odstranjuje sa acetonom, ne razmazuje boju ispod i ono što mi se najviše sviđa jest što se nokti s obzirom na višeslojnost novog laka sa ovim top coat-om osuše za 5 minuta!!!


ESSENCE top coat zvan: STUDIO NAILS - BETTER THAN GEL NAILS - 10ml (17kn)



Korak 4. - u međuvremenu ovih 4dana trajanja laka, potencijalna mogućnost da nam se uništi lak na noktima, odnosno kad se dogodi onaj trenutak (kad mi cure ćesto,to..., ovaj..., sa neprimjerenim riječima opišemo nakon uništenog XD) - npr-pranje suđa -.- i ode nokat na rajnglu koju sam prala XD vrijeme je da se koriste GUMENE RUKAVICE! - koštaju 5kn(možda i manje) a za vanjsku upotrebu (u dvorištu, vrtu) koristite one prilagođene za takvu upotrebu (većinom su takve platenenog tipa).



Korak 5: Prethodnim koracima ste osigurali barem 5 dana "opstanka laka na noktima" a ovim zadnjim korakom možete ga produljiti na 6-7 dana :) radi se o vrlo jednostavnoj tehnici koja se mora primjeniti zato jer nam nokti u međuvremenu narastu 0,5-1,00 mm u tjedan dana,a to će se, bez obzira na postojanost laka vidjeti kako izvire van. Sve što treba jest uzeti rašpicu i rašpati nokat do lakiranog djela tako da se više ne vidi bijeli dio nokta koji je bio vidljiv :) 




Ovo sve je moje osobno mišljenje, neke savjete sam dobila i od frendica (koje su utkane u ovih pet koraka :P) Pripazite što kupujete od lakova za nokte! Meni npr Essence lakovi za nokte su katastrofalni jer mi stvaraju balončiće (nekima će odgovarati jer vrlo vjerojatno imaju drugačiju površinu nokta od mojih noktiju), dok Lorealovi, Catrice, Golden Rose, Manhattan lakići su zaista odlični i izdržat će ovih pet koraka opstanka na noktima :)ili ukupno 6-7dana življenja :D 

Korak 5+ samo bih navela da prije spavanja namažete ruke sa svojom omiljenom kremom za ruke kako bi vam kutikule i kožica noktiju bila zdrava i elastična  (i naravno da vam ruke ne ispucaju)  



 


Koje lakiće biste preporučili još da su kvalitetni? (a ja ih nisam navela) :*

Broj komentara: 15:

  1. Haha gumene rukavice ftw! Ja imam žute, plave i pinky :D Meni su najdraži lakovi: GR, Moment, SGGM, Avon, BeYu itd. Ofc, uvijek se nađu i oni lošije kvalitete, al' sve je to do nijanse...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sad slijedeće je da te svoje rukavice lijepo ukrasiš sa nekim naljepnicama, broševima XD
      eto, nisam imala prilike probat ove ostale lakiće koje koristiš, ako kojoj zapne za oko što si napisala još bolje :)

      Izbriši
  2. Odlični savjeti, većinu i sama primjenjujem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. recimo da je ovo bila jednostavnija tehnika koju sam ipak navela jer me uporno cure ispituju na faksu -dobro kak ti tak dugo lak traje (ono ispada da ništ ne radim s rukama :P)

      Izbriši
  3. Savjeti su super...uvijek trebaju, jer rijetko koja od nas da je došla ranije do rješenja kako produžiti trajanje laka na noktima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ubrzani život neda nam vremena da razmišljamo o sporednim stvarima, ali da treba se držat ovog reda za dugotrajnost, ja drugačije ne znam, a pomaže mi :) nije nešto senzacionalno, no ipak pomaže, hvala :*

      Izbriši
  4. ma no shit, stvarno nisam dosad cula za top coat i ostale savjete. -.- otkrivas toplu vodu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hejteri će uvijek hejtati ;) Ako nemaš što pametno reći, bolje ne komentiraj.

      Uglavnom, draga, savjeti su ti super, većinom tako radim i sama :)

      Izbriši
    2. Draga moja -anonimna, neke cure nisu čule za to... na nama je da ih tu i tamo podsjetimo, i da -pišem o toploj vodi i na postu XD ja sam svjesna da su ovo prejednostavna pravila, ali ja se uvijek držim redoslijeda i svih navedenih 5koraka i pomaže mi očuvati dugotrajnost svih 6dana! a ako ti znaš bolje, nisi imala potrebe niti čitati ovaj post...no svejedno... ne smatram te hejterom, ne zamaram se s time...

      Lipsticks-blade- hvala na podršci, ali mene ionako ne diraju takvi komentari... pravila su jednostavna, važan je samo redoslijed njihova primjenjivanja :) pusa :*

      Izbriši
  5. Jako dobri savjeti.Nema mi gore nego kad nalakiram nokte i već drugi dan ode lak na vrhovima noktiju; bez obzira na marku laka koji koristim (opi, rimmel, essence, catrice).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidiš, imaš sreće što imaš opi ...mene baš zanimaju ti lakići, no nikako me ne zanimaju one njihove cijene :P nekako zavisi i od nijansi, meni brže odu na noktima neke tamnije boje, dok svijetliji tonovi će duže trajati...a opet ovisi i o teksturi laka...
      hvala na komentarčiću :*

      Izbriši
  6. Super savjeti.
    Nedavno sam saznala da vise ne postoji ovaj essence BTNG i neugodno se iznenadila :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, svjesna sam da su jednostavni, ali ipak sam ih htjela podijeliti sa svijetom :D jer me cure stalno na faksu ispituju kak mi dugo traje bez obzira što radim... joj joj nemoj me plašit :((((( pa to je tako dobar proizvod! zašto su ga ukinuli? nadam se da ću ipak još gdje naći koju dozu i kupiti :( hvala na informaciji..

      Izbriši
    2. Ak se ne varam, ukinuli su samo onaj ''obični'' i ''fast dry'' BTGN, a ''high gloss'' je i dalje u prodaji ;)

      Izbriši
  7. Ja sam probala i ultra hardener skupa sa ovim top coatom i lak na noktima mi je trajao svih 5 dana jer ja svakih 5 dana skidam lak, super su savjeti :)

    OdgovoriIzbriši