onalove

onalove

petak, 20. prosinca 2013.

DIY ukras za bor :)



Na redu je DIY mini projekt :D

Eh ovako, za danas sam spremila kratki DIY koji je vrlo jednostavan i jeftin za napraviti!
Iskreno, ovo sam spremila za frenda pod bor :P on uvijek curi napravi nešto kreativno i to već godinama radi, rekoh - mogla bi njega iznenaditi, no iznenadila sam i samu sebe pa kanim napraviti više njih i okititi bor :D pa startajmo, sve što vam treba:

  • Žarulja (2-3kn)
  • Snijeg sprej (12kn)
  • Stari novinski papir 
  • Stara kutija
  • Ukrasna vrpca
  • Boja za staklo (15kn)
  • ljepilo  



Materijal sam većinom kupila u Mulleru, kupila sam crnu boju i crvenu (jer tad nije bilo narančaste) i ove boje imam već tri godine!  Snijeg sprej sam također tamo kupila, kao i ukrasnu vrpcu, a UHU ljepilo sam kupila u Kauflandu na popustu 14kn i odlično je jer ne kapa i prozirno je, ali i čvrsto :)



Jedna žarulja je riknula, pa sam uz novu odlučila napraviti dvije... u neku staru kutiju stavila sam novinski papir i zatim sprejala sa Snijeg sprejom cijelu žarulju (udaljenost 15-20cm) i izbjegavala sprejati gornju "metalnu kapicu" jer snješko mora imat nešto toplo na sebi XD.
Vrijeme za sušenje predlažem jedan dan, pravila sam to navečer, a na jutro je već bilo suho :)

...

Nakon sušenja PRVO pripremite ukrasnu vrpcu jer biste inače mogli uništiti boju kojom ćete ga bojati, ali i snijeg jer na staklu zna biti malo krhki. 
Dovoljno je napraviti dva čvorića i ispod čvora pripremite par kapi ljepila i pažljivo pritisnite na to čvorić ukrasne vrpce (držite 1min). Na taj način vrpca oko snješka neće bježati :)

... 
Za KRAJ nacrtati mu oči, crvenom nosić i ispod vrpce tri gumbića čvapnuti crnom bojom :))
I ono što ni sama još nisam spremila jest konopčić koji ću pričvrsnuti oko kapice kako bi snješko mogao kao ukras visjeti na boru :) 







Eto to je to, meni je bilo baš zabavno i vrlo jednostavno napraviti ovako nešto... 
također nastavljam svoj DIY projekt u kojem ću darivati svoje najdraže :)
Očekujte uskoro još jedan DIY :* na ovom radim već danima... (ne čudite se mojem ranojutarnjem pidžama izdanju XD)




I još bi samo se zahvalila svim dobrim ljudima i djevojkama koje mi svakodnevno šalju divne poruke podrške i pohvale, zbog vas mi je dan još ljepši, a da ne pričam koliko me motivirate da radim i dalje na ovom tipkanju i fotkanju :) puse svima veeeeeeelike :****

Broj komentara: 6:

  1. SUper je ideja, jako mi se sviđa. Mi ćemo ove godine imati eko-bor, kuglice od šiba, sušeno voće i ukrasi od slame i češera, sa bijelim žaurljicama.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajme divnooooo! prekrasno! voljela bih do godine imati ono full sve DIY na boru baš poput ovog :))) zapravo na jedan način ću imati već i ove godine jer će nam malo pomoći mama od dečka ona radi decupage na stiroporskim lopticama :)))
      vjerujem da će biti prekrasno! pohvaljujem! :*

      Izbriši
  2. Jel' inspiracija pronađena kod Ingrid? :) Meni je ovo jako slatko, skupljat ću žarulje za sljedeću godinu, više se ne bacaju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. yep :P imala sam još materijala a baš mi je žarulja jedna riknula :P tako da sam odlučila onda to... :))))
      do godine će ih sigurno barem pet riknuti :P tako da i ja ću nastaviti sakupljat! :*

      Izbriši
  3. odlicna ideja!! :) i pidzama izdanje je najbolje! :D

    OdgovoriIzbriši