onalove

onalove

srijeda, 5. veljače 2014.

Lunatic nails



Valentinovo...ah... meni zaista poseban datum...zašto? -pa to mi je godišnjica veze sa boyfriendom, eh sad neki slave Valentinovo, neki ne...stvar je individualnog odabira. Osobno ga ipak volim slaviti i sama povijest koja je nastala baš na taj poseban datum me zaista oduševljava :) Ove godine proslavit ću sa dragim 5.-tu godišnjicu veze. Pa kad se sve i po dućanima već počelo vrtjeti oko ljubavnih dekoracija :D u ovom postu ću naglasiti onu glavnu - pravu žensku :))) Dekoracija noktića od zaista prave profesionalke, uživajte u intervjuu i prekrasnom radu drage Dijane!


 LUNATIC NAILS


1. Dijana, predstavi nam se!

Bok bok, Dijana Hrenić s ove strane.
Obična, najobičnija curka od 20 i kusur godina.  
Po struci prehrambeni tehničar, trenutno zaposlena u trgovini mješovite robe gdje ne planiram provesti još mnogo vremena, što ću i objasniti malo niže. 









2. Već neko vrijeme baviš se ukrašavanjem noktića kao i ugradnjom tipsa, koji dio najviše voliš prilikom svog rada? 

Odkad znam za sebe, obožavam sve što je vezao uz kreativnost, a srećom, ovaj posao bez kreativnosti ne bi bio tako zanimljiv kao što i jest. Isto tako, općepoznato je da ne postoje dva ista otiska prstiju, pa tako ne postoje ni dva ista nokta. Tako da je svaki nokat za mene novi izazov i to ovaj posao čini pravom avanturom.




3. Ime pod kojim si nam poznata –Lunatic nails – je tvoja ideja?

Da, ideja za ime je moja, i nastala je sasvim slučajno, ali uz to ide i jaaaaako duga priča. To ćemo ostaviti za neki drugi puta, jer mislim da bi svojim odgovorm zauzela previše mjesta ovdje.
  


 4. Koliko je dug proces ukrašavanja noktiju?

 Dužina samog procesa ovisi o mnogo faktora. Stanje prirodnog nokta, želja klijentice, kompliciranost samog dizajna, pa čak i moja smirena ruka, itd,itd. Meni osobno je potrebno oko sat i 30 min od samog početka pa sve do onog trenutka kada je klijentica spremna za odlazak sa gotovim proizvodom. 





5. Dolazi Valentinovo, što djevojke tada najviše žele na svojim noktićima? 
Bez obzina na Valentinovo, još uvijek se traži "evergreen" na noktima. Znači, vječna klasika. Elegantna i nježna (svima poznata) francuska manikura, sve nijanse crvene boje uz pokoji ukras, bez previše kompliciranja. No, ima i extremnih zahtjeva,popur "zimskih", "valentinovskih"  noktića sa hrpom šljokica, crtanja, svega i svačega, što mene, naravno, posebno veseli jer se upravo na takvim noktima mogu izraziti u potpunosti.Znači, što kompliciranije - meni draže! 

6. Kako se boriš sa mnogobrojnom konkurencijom na tržištu? 

 Konkurencija je upravo takva kao što si i rekla - mnogobrojna. I još uvijek raste. Marija, o ovoj temi bih mogla pričati, doslovno, danima. Teško se boriti protiv avedenog, pogotovo u ovako maloj sredini gdje se nalazimo. Ali, ako klijentica zna prepoznati kvalitetan rad, onda to nije toliki problem.



7. Mnogo djevojaka započinje rad poput tvojga sa vrlo malo iskustva, koliko je tebi bilo potrebno vremena da stekneš precizan rad i kreativnost dovedeš do maksimuma? 

Ovo je posao u kojem se neprestano uči. Čak i nakon 4 godine iskustva, još uvijek marljivo učim. U početku je, naravno, bilo teško. Puno puta sam došla do one faze gdje sam htjela odustati, ali uvijek nekako skupiš snage i nastaviš još jača i samouvjerenija nego prije. Bitno je biti ustrajan i ne odustati. Nikada nisam hvalila ni samu sebe ni svoj rad, i riječi hvale prepuštam samo svojim klijenticama, i te riječi mi daju onu pozitivnu energiju i "vjetar u leđa". I ovim putem im se zahvaljujem. Volim vas!



8. Što preporučuješ u mjesecu ljubavi na noktićima? ;)

Cure, dajte mašti na volju! Ovo je doba godine gdje si slobodno možete priuštiti pokoju šljokicu, cirkončić, biser, par pahuljica, ili neku divnu bojicu o kojoj ste uvijek maštale, a bilo vas je strah kako će ta ista izgledati na vašim noktima. Dajte si oduška, i sa sigurnošću znam da oduševljenju neće biti kraja.



 9. Hoće li hobi ostati hobi ili želi imati blistavu budućnost?

Počelo je kao hobi, nastavilo se kao ljubav, a u bližoj budućnosti , uz ljubav, postati će i pravi posao. U procesu sam otvaranja vlastitog malog salončića što mi je bio san odkad sam prvi puta primila rašpicu i kist u ruke. O svemu ćete biti obaviještene na vrijeme.








10. DA LI GEL UNIŠTAVA NOKTE I TREBA LI RADITI PAUZU IZMEĐU GELIRANJA?

 Odgovor je- NE! Uz to ide priča koju bih voljela podjeliti sa vama. Prvi umjetni nokti napravljeni su od akrila davne 1954.god. i to sasvim slučajno. Stomatolog Fred Slack u svojoj je ordinaciji ozlijedio nokat, a kako bi neometano nastavio raditi, izmislio je prvi umjetni nokat na svijetu tako što je komadić tvrdoga papira prilagodio svome prirodnom noktu i prekrio ga slojem akrila kojeg je do tada koristio samo u stomatološke svrhe. Slack je ostao zapanjen kako mu umjetni nokat izgleda slično prirodnom i krenuo je u istraživačke vode. S bratom je patentirao novi izum, umjetne nokte i akril pod imenom Patty Nails. Znači, ako gel ili akril može u usta, može i na nokte. Štetnosti nema, ali ako se NEPRIMJERENO koristi, štetnost može biti vrlo velika.



     Noktići lijevo stari 4 tjedana i nakon Dijaninog rada na istima (desno)

Iskustvo i znanje su vrlo bitni u ovom poslu. Nije dovoljno uzeti rašpicu u ruke i "mlatarati" po noktu. Upravo zato i dolazi do loših iskustava sa gelom ukoliko je iskustva premalo, ili ga uopće nema. Savijet curama koje su početnice - ako niste sigurne u to što radite - nemojte ni počinjati! Citirati ću jednog iskusnog i vrlo poznatog gospodina(!!) (poznatog u svijetu noktiju) koji je rekao slijedeće- MATERIJAL NE UNIŠTAVA NOKAT, UNIŠTAVAJU GA POJEDINCI KOJI NEPOROFESIONALNO RUKUJU NJIMA!



Hvala Dijani na divnom razgovoru!
- a jeste li vi ikad imali gelirane nokte? kako ste se osjećali kad ste ih prvi puta stavili? :))) ja nisam, ali ne krijem znatiželju, voljela bih se prepustiti profesionalki poput Dijane :D Dijanu možete pronaći na fb profilu, stoga šaljem vam poveznicu pa ako želite, prepustite joj noktiće :D Lunatic nails by Dijana

Broj komentara: 9:

  1. Divno je to što radiš! Želim ti puno sreće u nastavku...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nezz ja nisam vidla tak divne ono noktiće baš onak full profi od ovih...nije sad da ju izdvajam ili da umanjujem vrijednost drugih djevojaka koje rade noktiće, ali Dijana ima baš petlje onak po prav :D

      Izbriši
  2. Nokti su savršeniii! Ja već 3 godine radim akril, u poslednjih par mjeseci sam prešla da mi se kombinuje sa gelom i mogu ti reći da mi ne pada napamet da se borim sa krzanjem laka, pucanjem noktiju i slično :D rijetko kad imam svoje prirodne nokte, samo kad ih malo odmaram od nadogradnje i hvala Bogu pa postoje djevojke kao ti :D svaka čast i samo tako nastavi!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da će Dijana vidjeti vaše poruke jer jednako tako mislim! da se puno razumijem u akril i gel i sve to što vi radite i ne baš :D a da moraju se i noktići odmoriti od tretiranja jednako kao i od običnog laka za nokte... no malo tko radi odmor između toga kad ne možeš odoljeti ovakvim krasoticama! :D
      thnx :*

      Izbriši
  3. Inače uopće ne volim nikakav oblik umjetnih noktiju, ali ovi su mi se tolko svidjeli da sam počela zamišljat kak bi meni stajali (konkretno ovi sa neonsko zelenom i rozom *.*). Bravo Dijana, lijepo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije da i ja baš preferiram, nikada nisam imala umjetne na rukama, u zadnji čas sam jednom bila izmakla :P ali i ja sam se zamišljala sa ovim prvima XD ne možeš ne odoljeti čim netko ovako nešto radi precizno!

      Izbriši
  4. Hvala cure, puno mi znače vaši komentari... Tek kad čitam ovakve pohvale, znam da moj trud nije uzaludan :)

    OdgovoriIzbriši
  5. super super su ti noktici :) nisam skuzila od kud si? Zagreb?

    OdgovoriIzbriši
  6. Joj ja ne volim umjetne nokte i ne podnosim ih ali što je je, cura zna posel :D

    OdgovoriIzbriši