onalove

onalove

petak, 14. veljače 2014.

Savjeti za Valentinovski makeup!



SRETNO VAM VALENTINOVO!




Mislim da će se večeras potrošiti najviše šminke u Hrvatskoj XD odabir šminke za romantični dejt itekako je važan da nebi došlo bilo do pretjerivanja ili neukusnog makeup-a. Kako se i sama preispitujem koju boju sjenila,rumenila izabrati za večeras, priupitala sam za pomoć MAKE UP ARTISTICU :))) stoga vam donosim njene prijedloge i savjete za Valentinovski look! Sve fotkice koje ću staviti u ovaj post su od istoimene autorice!


Pratite korake za šminkanje by Jasmina i vaš će 

makeup biti savršen za večerašnji dejt :))


Ja sam Jasmina, živim u Koprivnici, imam 26 godina- studentica.
Kao i svaka cura interes o samoj šminki sam dobila još kao klinka-lakiranje nokti i ruž na usnama je bio vrhunac šminkanja Ali naravno s godinama se to sve promijenilo i znanje proširilo. Uvijek mi je bila interesantna "transformacija" koju šminka napravi od svake cure.... i eto tu se rodila ljubav i želja da istaknem ono najljepše na ženi. Moji sami počeci u šminkanju su bili još u srednjoj školi, eksperimentiranje na frendicama prije izlaska S vremenom je ta ljubav sve više rasla i danas stvarno uživam u tome i mogu reći da sam sretnica jer radim posao koji stvarno jako volim.





Što se tiče Valentinova, bilo da ste slobodne ili zauzete, možete izabrati nježan, romantičan look, možete naglasiti usne ili privući pozornost na oči, sve je dopušteno.

Kod romantičnog looka izaberite svjetlije boje, neka glavna boja bude ružičasta ( sa malo smeđe će boje izgledati te će biti izvrsno bez obzira kakav tip kože imate.) Neutralnom ili roza olovkom iscrtajte usne i u istoj nijansi nanesite ruž te sve završite sa sjajilom.


1.BAZA ZA SAVRšENI MAKEUP
Često se zanemaruje važnost dobre pripreme kože prije šminkanja. Pravilna njega kože vrlo je važna stavka u kreiranju lijepog i prirodnog looka.
Očistite lice svaku večer i ujutro. Ako nemate vremena za cijelu klasičnu "mlijeko, tonik, ulje" rutinu, nabavite proizvod koji sve to radi odjednom. Danas se na tržištu mogu naći gelovi i pjene koji u kombinaciji s vodom brzo otklanjaju šminku, pa čak i vodootpornu maskaru.Zatim odaberite pravu kremu za vaš tip kože. Ne zaboravite na njegu kože oko očiju. Taj dio lica je najslabije prokrvljen, pa je stoga najskloniji dehidraciji i podložan stvaranju sitnih bora. Pronađite kremu koja jehidratantna, ali ne premasna, tako da korektor koji ćemo nanijeti ne klizi, niti se i uvlači u borice oko očiju.U ovu pripremu svakako bih uključila i oblikovanje obrva. Izgled obrva jako može utjecati na cjelokupan izgled šminke. Sad kad je vaša koža nahranjena, meka i glatka, obrve su uredne-spremne ste za nanošenje make up-a.
Ako želite zagladiti kožu i da vam make up ostane na mjestu, nakon nanošenja hidratantne kreme stavite bazu za šminku, poznatu i kao primer. Primeri su uglavnom bezbojni, te mogu biti tekući, u kremi, gelu, a oni za usne ili kapke dolaze i u sticku.
NORMALNA/SUHA/MASNA KOŽA
Cure s normalnom kožom bazu za šminku mogu koristiti samo u prigodama kada make up treba biti iznimno postojan. No, ako je koža masnija i problematičnija, kvalitetan primer može pomoći kod upijanja suvišnog sjaja i učinkovitosti pudera. Suhoj koži će primer podariti više vlage i pomoći da ostane hidratizirana tijekom cijelog dana.

2.SAVRšEN PUDER
Pravila o odabiru i nanošenju pudera za svaku boju i tip kože su drukčija. Žućkastoj koži, kao i ružičastoj, potrebna je podloga koja sadrži istu boju. Tako će se postići neutralizacija i izjednačavanje.
Tekući puder se mora „stopiti" s bojom kože lica. Kako biste bile sigurni u odabir, prije nego što ga kupite, isprobajte puder na zapešću ruke. Svrha tekućeg pudera je da lagano izgladi i nijansira vaše lice te da mu da "zdravi sjaj", nikako da mu dodaje boju. Ukoliko ga nanesete previše, prekrit ćete prirodni sjaj kože i lice će vam izgledati kao da ste nanijeli masku. Zato uvijek dobro razmažite tekući puder prema ušima i vratu za što prirodniji izgled. Tekući puder možete nanijeti prstima, spužvicom ili četkicom namijenjenom za puder. Ja nekako najviše prakticiram "bockalicu".
Evo vam i nekoliko malih trikova ukoliko želite naglasite pojedine dijelove lica i sakrijte one kojima baš niste zadovoljne:
Bijeli ili bež tekući puder koji privlači svjetlost nanosimo na one dijelove lice koje želimo istaknuti, dok tamniji tekući puder koristimo da bi smanjili ili sakrili neki dio lica. Tako na primjer ako želite smanjiti širinu nosa, sa svake strane nanesite tamniji puder i dobro ga razmažite. Po sredini nosa nanesite bijeli ili bež puder pazeći da se sve lijepo stopi. Ako pak želite smanjiti dugačak nos, na sam vrh nosa nanesite tamni puder. Uvijek pazimo da ne nanesemo previše i da sve dobro razmažemo, prijelazi moraju biti neprimjetni.


3.NAGLAŠENE OčI
Iako je izbor makeup-a stvar individualnog ukusa, pažljivo odabrane nijanse mogu upotpuniti ukupni dojam, stoga biste pri izboru makeup-a svakako trebale uzeti u obzir osim boje očiju i boju vaše kose.
Većinu savjeta možete naći vezano uz boje sjenila koje najbolje pristaju uz određenu boju očiju. Ja ću vam pomoći malo oko boje kose
  • Uz crnu kosu pristaju gotovo sve nijanse, pa tako možete eksperimentirati s nježnim, ali i dramatičnim tonovima. Kako ne biste pretjerale i postigle umjetan izgled, uz tamnije tonove na usnama koristite neutralna sjenila i obrnuto. Crna olovka i tuš za oči dati će upečatljiv izgled, a ukoliko se odlučite za svjetliji makeup na očima, isto možete postići i s crvenim ružem za usne, koji će vam izvrsno pristajati.Đ
  • Brinetama savršeno pristaju svjetliji tonovi, pa se tako u izboru sjenila za oči preporučam bež, nježno roze i smeđe tonove. Ukoliko imate male oči, nikako ne biste trebale pretjerivati s olovkom, a umjesto crne stavite smeđu. Ukoliko su oči pak velike i okrugle, naglasite ih tušem za oči ili na vanjske rubove kapaka nanesite crnu olovku.
  • Crvena boja kose vrlo je intenzivna, stoga biste se trebale odlučiti za jednako tako intenzivne nijanse makeup-a.Kako biste naglasile oči, koristite ljubičaste, zlatne, smeđe ili zelenkaste tonove, obavezno uz crnu ili smeđu maskaru. Smokey eyes u ovim nijansama izvrsno će istaknuti oči. Izbjegavate rumenila u rozoj boji. Ona bi trebala biti u smeđim tonovima, koji će neutralizirati crvenu boju kose.
  • I za kraj plava kosa. Ukoliko imate svjetliju put, izvrsno će vam pristajati prirodne i svijetle, a osobito brončane nijanse. Također dolaze u obzir i ljubičasta, siva te sjenila boje pijeska, a oči možete naglasiti crnom olovkom ili tamnijim sjenilima. Klasičan smokey eyes izvrstan je izbor, a uz njega idu sjajila u svjetlijim tonovima. Pripazite da vaše obrve da ne budu previše naglašene. One bi trebale biti za nijansu ili dvije tamnije od boje vaše kose.

4.USNE ZA DiVAN KiSS :)
Želite li istaknuti usne i učiniti ih seksipilnijima, koristite crvenu ili tamnije nijanse crveno-smeđeg ruža.Ruževi za usne trebali bi biti svjetlijih nijansi, a osobito prilikom dnevnog makeup-a. Jedina iznimka je crveni ruž za usne, koji izvrsno pristaje brinetama.
Bez obzira za koji look se odlučile nemojte pretjerivati, ipak želimo da partner prvo nas primjeti, a ne make up.

SAVjETI VIŠE...
KISTOVI ZA ŠMINKANJE
Za dobro nanešen make up od velike je važnosti "alat". Kistovi su najpraktičniji i najbolji u tom poslu. Jednom kad upotpunite svoju kolekciju osnovnih make up kistova, vrlo je važno naučiti i kako ih pravilno čistiti. Bez obzira koliko često se šminkate, kistove je potrebno temeljito čistiti jednom tjedno kako bi izbjegle nakupljanje bakterija, ali i produljile njihov vijek trajanja.
OPREZ!
Također bih htjela skrenuti pažnju na rok trajanja šminke.Šminka ima svoj rok trajanja i treba dobro paziti i gledati datum kad je kupujemo jer je na svakom utisnut tjedan/i godina proizvodnje. Znam da se od nekih stvarčica možda teže odvojiti jer ste dugo štedjele za taj proizvod a na kraju nije došao na red za upotrebu, al nažalost takve stvari mogu samo naštetiti licu. Zato ako postoji šminka koja duže stoji kod vas i čeka onaj -"možda nekad stavim"-dan, prosljedite je frendicama kod kojih bude "sretnija" i u upotrebi.
- facebook page -









Pripremljeni makeup za modnu reviju...



Ukoliko želite još više ovakvih savjetića od izuzetno profesionalne Jasmine :) svakako mi pišite u komentarima, vrlo rado ću ju zamoliti za još koji savjetić kako bi svoje nedoumice riješile uz pomoć profesionalke :)

ZAHVALJUJEM JOJ NA DIVNOM RAZGOVORU!
Good luck večeras prekrasne moje! :*


Broj komentara: 6:

  1. Odlični savjeti! Jasmina super šminka. :

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasno, Jasmina je majstor, svaka čast:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jasmina nije toliko poznata u našem gradu koliko bi mogla biti! svaka joj čast! :)

      Izbriši
  3. Odlični savjeti :) ja sam brineta, dobro je što nam stoje većina stvari :)
    ovo za područje oko očiju je jako bitno, dugo sam to zanemarivala, ali dobro, sad redovito stavljam kremu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da...isto zanemarujem to područje, a da ne kažem da mi je jedna žilica onako crvenkasta s vremenom nastala, jako osjetljivo područje... isto se sad već neko vrijeme baš isto tako toga pridržavam...

      Izbriši