onalove

onalove

četvrtak, 7. kolovoza 2014.

Bojanje kose kredom

Festivalac u kosi - zvuči zanimljivo? I mora biti, a pogotovo kada je još i zabavno napraviti isto :) tehnika koja je osvojila mlade amerikanke, a s kojom možete promijeniti kosu. Hoće li to biti ostvarena želja za promjenom ili trenutak inspiracije s kojom možete preispitati stoji li vam zaista boja koju zamišljate na kosi ili se jednostavno želite iskrasiti u "svoj svijet" barem na kratko... što god pomislili i razmišljali ovog trena, ma zaigrajte:

 "Festivalac u kosi" :) 





1. Raščešljajte pramenove koje želite obojati. Pritom imajte na umu da bojanje izvršite u kupaonici jer čestice krede će se raspršiti na sve strane.

2.Pripremite ručnik. Ručnik namočite u vodi i provucite kroz pramenove koje želite obojati. Pramenovi neka budu cca 80% mokri od provlačenja ručnika.

3. Uzmite kredu željene boje. Jednom rukom pramen stavite na dlan, a drugom rukom kredu pritisnite na pramen i provlačite kao da pramen češljate. Ponovite postupak nekoliko puta kako bi se boja apsorbirala na kosu.

4. Pričekajte nekoliko minuta da se obojani pramenovi potpuno osuše. Kosu zatim možete peglati ili kovrčati.







Sušenje na četki (fenom) nakon stavljanja krede ipak ne preporučujem. Moguće je da bi tada čitav efekt boje mogao nestati... boja krede potpuno će nestati vrlo lako prilikom prvog pranja kose. Krede koje sam predstavila na prvoj slici, a s kojima sam napravila ove pramenove sam kupila u Mulleru za 9,90kn :) zabavite se i uživajte mi u ljetu :*

Broj komentara: 13:

  1. Bolji efekt se dobije sa suhim pastelama, a i kosa se ne isušuje toliko :) Samo, ovo je idealno za curke koje su plavuše - mi brinete bi morale malo izblajhati pokoji pramen da bi uopće boja došla do izražaja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma jel to netko isto isprobavao nesto? ;)) za pastele nisam cula ali realno gledajuci sigur ne isusuju.. ha kreda isusi ali nije sad to neki problem.. :p

      Izbriši
  2. https://www.youtube.com/watch?v=cgYLsQq822Y

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala budem pogledala, nisam znala da Ela ima youtube kanal :))

      Izbriši
  3. Odlična ideja :D Super ti stoje šareni pramenovi i to mi je dobra fora da se razbije monotonija :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ali realno ne bih ih imala svo vrijeme bas u pravoj boji XD najvise mi se sviđa ljubičasta... hvala :*

      Izbriši
  4. Forica, uvijek sam za eksperimentiranja koja nisu trajna :D Ali na mojoj kosi se ne bi ništa vidjelo :(

    OdgovoriIzbriši
  5. Da li moze sa obicnom kredom.

    OdgovoriIzbriši
  6. To su krede za kosu ili obicne krede?

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja sam naručila na Aliexpressu za neku smiješnu cifru paket od 24 boje. I da, crnka sam a boje poput crvene, modre, ljubičaste se full dobro vide. Prezadovoljna sam, jedino šta jastučnica noću strada i šta kad perem kosu izgleda ko da sam nekoga zaklala u kadi 🤣

    OdgovoriIzbriši