Vratiti se pisanju nakon nekog vremena odličan je osjećaj i jedva sam to dočekala :)
U međuvremenu sam sakupljala mnogo fotografija i imala svakakvih ideja uvesti ih u blog, a jedna od novijih je ova koju ću redovito pisati. Namijenjena je svima (i ne samo njima :P) a naslov posta je samo oznaka za nešto brzo, zdravo, fino i jeftino :)
Podravski Mexicano ;)
Prvo što vam na ovu temu predstavljam je vezana uz ribu. Kako mi kontinentalci baš i ne jedemo dovoljno ribe, a pogotovo studenti koji većinom preferiraju fast food i maminu kuhinju za vikend, mora se unijeti nešto zdravije i kvalitetnije u organizam. Potrebno je:
- 1 paprika
- 1 žličica mljevenog lana
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 konzerve Eva tuna salata Mexicana
1. Na zagrijanu tavu narežite na što je tanje moguće papriku i popržite na maslinovom ulju sve kad ne poprimi brončanu boju i ne omekša. Na taj način brže će se popržiti nego u većim komadima.
2. Tijekom prženja paprike, dodajte i žličicu smljevenog lana. Okusom se neće osjetiti, ali je izuzetno zdrav za probavu, koncentraciju i pamćenje. Nakon 5-7 minuta prženja paprike postavite ju na tanjur.
3.Eva tuna salata Mexicana je najfiniji spoj s tunom koji sam do sad probala :) dakle, dvije konzerve za obilan tanjur i više nego dovoljne! Mix povrća (graha,kukuruza i mrkve) sa tunom u pikantnom izdanju pa vam nisu potrebni dodatni začini.
I to je to - dobar tek :*
Imam mnogo ovakvih mini receptića koji su spremni za objavljivanje, a zaista sam se držala da budu što jednostavniji! Jedan koji jedva čekam vam predstaviti i poslikati je tzv. "studentski čokolino" na zdrav način :D pratite me, njegova objava slijedi uskoro :*
Mexicana mi je omiljena i jedina tunjevina koju jedem a vjerujem da je predobra i u ovom jelu :D
OdgovoriIzbrišiuz malo maslinova ulja, dobrih sjemenki lana i domaće paprike iz maminog vrta je zbilja fino :D
Izbriši- Drago mi je da se i tebi sviđa, Eva je Podravkin proizvod, a mi podravci Podravku volimo :D
Ja bih papriki još nadodala par zelenih mahuna¨! :D
OdgovoriIzbriši