onalove

onalove

srijeda, 24. rujna 2014.

Studentski meni: Podravski Mexicano

Vratiti se pisanju nakon nekog vremena odličan je osjećaj i jedva sam to dočekala :) 
U međuvremenu sam sakupljala mnogo fotografija i imala svakakvih ideja uvesti ih u blog, a jedna od novijih je ova koju ću redovito pisati. Namijenjena je svima (i ne samo njima :P) a naslov posta je samo oznaka za nešto brzo, zdravo, fino i jeftino :) 


Podravski Mexicano ;)

Prvo što vam na ovu temu predstavljam je vezana uz ribu. Kako mi kontinentalci baš i ne jedemo dovoljno ribe, a pogotovo studenti koji većinom preferiraju fast food i maminu kuhinju za vikend, mora se unijeti nešto zdravije i kvalitetnije u organizam. Potrebno je:

- 1 paprika
- 1 žličica mljevenog lana
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 konzerve Eva tuna salata Mexicana

1. Na zagrijanu tavu narežite na što je tanje moguće papriku i popržite na maslinovom ulju sve kad ne poprimi brončanu boju i ne omekša. Na taj način brže će se popržiti nego u većim komadima.




2. Tijekom prženja paprike, dodajte i žličicu smljevenog lana. Okusom se neće osjetiti, ali je izuzetno zdrav za probavu, koncentraciju i pamćenje.  Nakon 5-7 minuta prženja paprike postavite ju na tanjur.






3.Eva tuna salata Mexicana je najfiniji spoj s tunom koji sam do sad probala :) dakle, dvije konzerve za obilan tanjur i više nego dovoljne! Mix povrća (graha,kukuruza i mrkve) sa tunom u pikantnom izdanju pa vam nisu potrebni dodatni začini.





I to je to - dobar tek :*




Imam mnogo ovakvih mini receptića koji su spremni za objavljivanje, a zaista sam se držala da budu što jednostavniji! Jedan koji jedva čekam vam predstaviti i poslikati je tzv. "studentski čokolino" na zdrav način :D pratite me, njegova objava slijedi uskoro :*

3 komentara:

  1. Mexicana mi je omiljena i jedina tunjevina koju jedem a vjerujem da je predobra i u ovom jelu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uz malo maslinova ulja, dobrih sjemenki lana i domaće paprike iz maminog vrta je zbilja fino :D
      - Drago mi je da se i tebi sviđa, Eva je Podravkin proizvod, a mi podravci Podravku volimo :D

      Izbriši
  2. Ja bih papriki još nadodala par zelenih mahuna¨! :D

    OdgovoriIzbriši