onalove

onalove

ponedjeljak, 26. studenoga 2012.

Badmić :)

Ćao svima!

u ovom sam postu odlučila pisati o onom što me u poslijednje vrijeme najviše pokreće i zabavlja!
-da to je to! badminton!

pa...da krenem od početka...u srednjoj gdje sam najviše od svega voljela odbojku, a k tome sam i neko vrijeme igrala odbojku na pijesku, dogodilo mi se nešto što me zaustavilo na duge staze... govorim o svojoj bolesti za koju sam se dugo borila da ju pobijedim. Sve je počelo onog trenutka kad sam počela dobivati podlijeve na rukama od običnog udarca serve u odbojci i to se podosta širilo u velike ljubičaste masnice. Sve mi to nije bilo normalno, a da ne pričam koliko me boljelo i dugo je moralo proći vremena da mi se sve vrati u normalu. I tad su mi dijagnosticirali trombocitopeniu. Ok, kome god kažem ovaj pojam svi naprave onu glumpavu facu -HA? što je i logično, uglavnom radi se o problemu zgrušavanja krvi...zapravo ne želim govoriti o tome, sve je iza mene i želim živjeti zdravo!

...i sad su prošle paaa jedno 4 godine nakon svega što me potreslo, došao je i faks na red i počele su kilice ići gore, pa i nezadovoljstvo, nezainteresiranost, da ne kažem tromost -.-
Svoje sam slobodno vrijeme provodila sa psom, knjige su bile uvijek tu kao dosadne prijateljice, a većinu vremena sam zapravo provodila u svojoj sobi, onako za stolom, u poslu, u učenju.

Počelo mi je nešto nedostajati, znala sam i sama da se jako slabo krećem i ono malo što moram obaviti bilo je obavljeno autom. Gledajući i stalno ta upozorenja o zdravlju na svim mogućim emisijama odlučila sam da nešto moram promjeniti da ode na bolje. Razmišljala sam o sportu. koji sport? khm...mene doslovno ništa ne zanima? -ma nemoguće... rukoment?-grubo, košarka?-mah nikad, aerobik?-probala, dosadno, plivanje?-not...tenis?-hm, skupa investicija...badminton? ček...badminton? -jel postoji uopće u mom gradu kakav klub? -ajmo googlat! i pronašli!!!!! :D
Te sam večeri poslala mail i upit o tome postoji li uopće ikakva moguća prilika da se uključim. I nakon nekoliko dana dobila sam odgovor da dođem i pitam te ujedno i vidim na licu mjesta što me to zapravo čeka. ulalala! -možeeeeee :D

Bilo je to negdje u proljeće, početak 3.mjeseca, sjećam se da je bio utorak jer tad je bio i trening. Kad sam stigla tamo, onako bilo mi je čudno jer... nije bilo niti jedne cure! zašto nema cura?! razlog je vrlo jednostavan - naporan sport! važna je brzina, koordinacija, trčanje, fokus...izgledalo je divlje, brzina koju su dečki imali na terenu bila je neopisiva, divljačka, abnormalno nevjerojatna!

PRVI TRENING
...jaki, ali jako jaki bolovi u ramenu! nisam mogla niti pisati niti ležati na desnoj strani...guzica me boljela! da guza i svi mišići okolo!!!!Servis se nikad ne radi visoko kao u tenisu, ali se visoka loptica mora dočekati visoko, ispružene ruke, zakucavanje mora biti čvrsto-onako minimalno 200km na sat!počeci su mi bili teški, nisam to mogla dostići. Ona bol u ramenu polako nestajala svakim novim treningom.

Nisam odustala makar mi je prvi trening bio katastrofalan. tj. prvih tri mjeseca bila sam čista nula! i nikako nisam stizala loptice, kriva serva, bila sam ljuta ko ris! igranje u parovima? -ph, zaboravi igrat sa mnom jer znaj da ćeš izgubit. No, rezultati su se počeli poboljšavati iz tjedna u tjedan i nije bilo tog treninga da sam rekla da mi se neda ići ili da mi je naporno. Dečki su mi svjedoci da sam svaki tjedan bila u dvorani 2puta po sat i pol!



KOLIKO KOŠTA INVESTICIJA U SPORT?
Evo moje do sad skupljene ekipice! svaka loptica je drugačija, carlton, yonex, tecnopro samo su neki od tipova. Koja je najbolja? -yonex no.1, ali trenutno volim najviše carlton loptice! Pernate se odmaraju, jer po jednom treningu oštetim već dvije, a i priznajem da sam većinu i potrošila -.- Cijena varira. Npr. yonex tri komada loptica košta oko 60kn, carlton sam dobila na poklon, a pernatih nema ispod 120kn i ćesto su u ovako visokim tuljcima jer, budimo realni, pernatih mora biti više, pa u jednom ovakvom tuljcu je 12 komada.
Reket koji je na slici Crystal Tecnopro imam ga od početka! ljepota moja ljubičasta :D platila sam ga negdje oko 250kn,svaki ulazak u sport košta, a početna investicija se nakon vremena itekako isplati!
Moram reći da je oprema vrlo bitna! Kratke majice mijenjam ko luda, tajice mi se mucaju, ali i trgaju pa sam morala investirati i u posebne skliske kaprice koje sam srećom našla u kappa dućanu. Jest da su skupe, ali su dugotrajne. Cijena im se kreće od 150kn pa na dalje.
Važne su i patike! ooo itekako važne! Parket na kojem treniram je sklizak, stoga su potrebne i posebne patike, a sa strane stavljamo i mokru krpu u koju svakih par minuta malo potapkamo patike da nebudu skliske jer se vrlo može poskliznuti što može biti gadno za zglobove!
Bez vode nema treninga! Bočica vode svakih 15min treninga osviježi, da ne kažem koliko je suho grlo pa moram nositi i labelo kad mi usnice popucaju od suhoće.
Nosim još i: znojnik za čelo, vlažne maramice, i puuuno ukosnica i gumica! Nemoguće igrati sa raspuštenom kosom!

ŠTO SE PROMJENILO?
Odkad treniram badminton, promjenile su se i moje svakodnevne navike. Brže učim, popodne nemam potrebu spavati što sam inače radila ako bi se rano budila i to mi je bila užasna navika tijekom srednje, ono kad ideš ujutro u školu, dođeš doma, baciš torbu i zaspiš...grozna navika... stoga više nisam umorna, imam brže reflekse, nema više one bezvoljnosti, naprotiv! stalno nešto pišem, čitam, radim... potpuna promjena! I ono što mi je pomoglo je najviše zdravlju! krvna slika mi se promjenila na bolje, koja kilica je pala, ali više imam mišićne mase nego "sala" :P koliko vidim promjene posebno na trbuhu, rukama i bedrima, makar nisam još s tim zadovoljna, ali u 9mjeseci koliko će uskoro biti i dva puta tjedno sporta i više sam nego zadovoljna!
Nikad nisam očekivala da ću biti toliko zaluđena ovim sportom, da ću s veseljem jedva dočekati slijedeći trening da sav svoj nakupljeni bijes bacim kroz te loptice i da se osjećam bolje! Kad padneš ispit, kad te netko razljuti jooooooj što pomaže sport! odmah zaboraviš na sve probleme i ne stigneš misliti o ničem drugom nego samo o toj maloj slatkoj loptici! :)





2 komentara:

  1. Lep post. Ja sam obozavala da igram kad sam bila mala. Secam se i reketa, lep period zivota. A jos lepse sto cu za koju godinu opet igrati sa cerkom ;D

    OdgovoriIzbriši
  2. jooooj kak je to slatko čuti :))) baš sam se od dragosti naježila :)))
    Lijepe ste :)

    OdgovoriIzbriši