onalove

onalove

četvrtak, 18. travnja 2013.

Curaprox ultra soft

Došlo je vrijeme kad sam neke proizvode morala zamijeniti jer su se ispraznili, a bome se i četkica za zube istrošila pa je bilo krajnje vrijeme za kupnju nove. Stoga ću danas recenzirat moju najdražu četkicu za zube :D Oralna higijena je nekima toliko teška stvar da od takvog čina koji traje 3minute odustanu... ako je to zaista toliko teško u životu, onda stvarno ne razumijem takve al fakat- lijenčuge! :/


Da smo si na jasno... četkati treba svaki dan! jednom prilikom frendica mi je rekla kako njena cimerica pere zube onda kada osjeti glad pa ih četka 10-15 minuta sve kad osjećaj gladi nestane (ok, pitam se tko je tu lud i kakve to ima veze sa dijetom kad želudac kruli :P) eto tako, sto ljudi sto čudi :P bilo kako bilo, pretjerivanje u četkanju može dovesti do upale desni, krvarenja itd itd. (već i sami to znate) Četkicu koju koristim ipak je drugačija od ostalih. Curaprox koju koristim ima 5460 vlakna koje za sebe vežu 6puta više vode od ostalih, imaju izuzetno tanka vlakna za razliku od sintetičkih te se prilagođavaju čeljusti i dopiru do svih čoškića koje je potrebno četkati. 


Iz priloženog se vidi moja stara narančasta četkica i njena istrošenost koja je bila očajna, a za novu odabrala sam zelenkastu sa roznim vlaknima u duhu proljeća :PPPP raspolažu sa stvarno puno boja, čak ima i onih gdje je držač šljokasti =) naravno da bih uzela, ali ta je bila sa 1560 vlakana, pa nisam htjela riskirati pošto sam navikla na ovu od 5460. Četkanje sa njom je stvarno nježno, mekano, ne iritira zubno meso i ne zavlači se ispod njega. Sva vlakna su jednake veličine-ravnine, no vidjela sam da ima i Curaprox prilagođen za zubne aparatiće!


Izbliza se vidi koliko je četkica narančaste boje istrošena... imala sam ju negdje 6mjeseci i makar ju treba mijenjati kao svaka 3mjeseca, za nju piše da je dugotrajnija stoga nisam imala potrebu ju prije mijenjati. Odlična mi je stvar što se sa njom dobije i prozirni poklopac pa u onoj čašici gdje ju odložim sa ostalim četkicama mojih ukućana ostaje zaštićena i od njih i od prašine... 
Cijena? 30-tak kuna... naravno da je skuplja od ostalih, ali se ipak ne može mjeriti sa ostalima. Jednom prilikom sam imala signal sa nekim u sredini visokim nitima koje kao idu u prolaz između zubiju...jeah moš mislit! uništila mi je zubno meso nakon nekoliko tjedana jer je iritirala i dražila zubno meso. 
Jednu stvar moram priznati... nemam niti jednu plombu, karijesa (no ajde koju točkicu na umnjacima), a razlog tome jest da nisam bila kod zubara cca 17godina! da dobro ste pročitali! zubi su mi ravni, nemam niti jedan iskrivljeni, bijeli i nisam do sada imala nekih problema niti išla na provjeru. Razlog stoji u tome da sam sa 5godina sa svezanim rukama (zbog lovice sa sister) pala na čeljust i zube te tako uništila sve mliječne zube ... plakala sam ko kišna godina i bila satima na zubarskom stolcu koji je bio prevelik za mene pa me tata trpio nekoliko sati u krilu kad sam istovremeno plakala dok je zubar pokušavao sanirati svu štetu. I tak sam ja bila par mjeseci bez prednjih zubi dok nisu počeli polagano rasti i danas (da pokucam u drvo) je sve okei :) jedino umnjak koji mi raste tu ti tam me podsjeti da izlazi vanka :/

I svaki puta kažem-ok, idem sad ovo ljeto barem na pregled, ali ljeto je uvijek zanimljivije od odlaska zubaru ;) koliko će tak dugo biti, ne znam, nadam se što duže :P znam da hrana koju jedemo i sokići i kave uništavaju boju zubi, većinom pijem vodu, kavu ne podnosim (zbog tlaka), a Coca-colu pijem jednom mjesečno (ako i toliko) stoga treba klopat zdravo i piti što više vode. Eto, perem zube 2-3puta dnevno, obavezno prije izlaska nekam i nakon obroka... smatram da je to sasvim dovoljno.

Koju četkicu vi koristite? kakva imate iskustva sa zubarima?
 raspišite mi se! pusa svima :*

Broj komentara: 29:

  1. Ja nemam problema s zubarima, odem jednom godišnje na pregled i to je to jer volim čuvati svoje zube :D Vjeruj da nemam pojma koju sam zadnju četkicu uzela, ja ti o uzimamsvaka 3 mjeseca kako mi se koja svidi, samo da nije pretvrda jer sam čitala da su najbolje one polumekane :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a tak... pa ono trebala bi mi onda biti uzor da barem jednom godišnje odem, ok radim ja one sistematske preglede redovito, no opet... mislim da je to neki strah iz djetinjstva..

      Izbriši
    2. Nema ti tu straha, ako treba što popravljati - daj anesteziju za 20 kn i popravljaj cijeli dan ako hoćeš :) Ne podnosim onaj miris bolnica i zubara, a nisam baš ni otporna na bol... Baš ih ne volim (zubare):(

      Izbriši
  2. curaprox cetkice koristim zadnju godinu i pol, dvije i obozavam ih :D (niki)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a jel? ajde super da nas ima! za zdravlje poput oralne higijene itekako smatram da se treba imati četkica kakvu spada! :)

      Izbriši
  3. Ja nikad kod zubara ne idem, bila sam dva puta u životu i to zadnji put sa 17 godina. Dakle, prije 8 godina :D Ali moram ove godine, zbilja moram otići samo na pregled. Nemam problema sa zubima inače jer ih četkam uvijek ujutro i navečer, isto tako i tijekom dana ako idem negdje i slično, znači prije izlaska. Osim toga, koristim i zubni konac i vodicu za ispiranje i mijenjam svaka tri mjeseca obavezno četkicu :)
    Ali, svejedno, kako pušim i pijem kavu, zubi mi lagano žute, što mene užasno iritira pa ću vjerojatno ih jednom i izbijeliti.
    Najgore mi je kad netko ne pere zube, ja ak to čujem od nekog poludim :D Nemoš mi ne prat zube! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uf...kak mi je laknulo da ima nekoga tko je u sličnoj situaciji... da, mislim meni su još ok bijeli, ali sister mi je rekla da su mi počeli imati tu žučkastu boju, sad-ne pijem ni kavu ni colu, al opet to valjda dođe s godinama pa me isto tako zanima izbjeljivanje ... joj daj, znam jednu curu koja je prala zube samo ono prednje čisto da, kad se nasmije vide ovi čistih par naprijed, a ove iza nije uopće prala -.- katastrofa! što je sad s njom, ne znam jer se ne družim više s njom, ali ne vjerujem da joj je bajno ...brrrr!

      Izbriši
  4. Ovo je jedina četkica koju kupujem i koristim zadnjih 10 godina :))

    A slika s macom me oduševila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tako dugo? a ja mislila da su na tržištu cca 5godina... ali ako kažeš da tak dugo koristiš, pretpostavljam da ću i ja :) tek nešto više od godinu dana ju koristim :)

      haha, maca pazi na zubeke :)

      Izbriši
  5. Jao ja se bojim zubara kao kao kao vraga!!! Ali prisilim se 1x godišnje, a nesretnica imam genetski loše zube i kvare se i svašta nešto. Tako da ti zavidim na lijepim ravnim zubima! Ali ipak bi trebala otići na pregled jer je bolan zub najgora bol ikad!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dem... mogu si misliti, ja se ježim kad vidim na tv-u one reklame pa sjede za stolcem... ufff... ma znaš, ok, možda sam na starog, ali seka npr.ona stalno ide zubaru, žal mi ju je gledati kak zna doći doma da nemože govoriti... i pitam se stvarno kak imam sreće u tome..nije da se hvalim onak..nego jednostavno valjda mi se to u djetinjstvu dogodilo znaš ono-svako zlo za neko dobro...

      Izbriši
  6. Ja curaprox četkice smatram savrsenstvom, definitivno sam se preporodila od kako ih koristim. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. neka neka, to je najvažnije, to su četkice za cijeli život! i makar su skuplje vrijede svake kune i iznad toga!

      Izbriši
    2. Ja sam ih otkrila ove godine, odlične su mi! I da koštaju duplo, opet bi ih kupila :)
      izbjeljivanje zubi

      Izbriši
  7. ja vec godinu dana koristim curaprox cetkice, međutim mijenjam ju svaka dva mjeseca. Pogotovo ovu sa 5460 vlakana jer jako brzo postane istrosena. Prebacit cu se na onu sa 3000 vlakana koja mi dulje izdrži

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a jel? hm... nisam to primjetila na svojoj..meni je najgore kad ženske kupuju sve i svašta nevažno, a onu glavnu higijenu poput četkice ne kupuju ohoho dugo...

      Izbriši
  8. meni je ta četkica 5460 bezveze jer se jako jako jako brzo istroši. Bačen novac.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni traje 6mjeseci jedna, čak i duže od drugih četkica čija su vlakna znala i ispadati :/ probala sam i signalove i ostale ali nije mi to to...

      Izbriši
  9. prvi put čujem za te četkice :D definitivno si moram kupiti to čudo! ova koju trenutno imam (neka iz dm-a) niš ne valja, svaki hebeni put si raskrvarim zubno meso :S

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imala sam prije toga signalovu i zubno meso mi je tak krvarilo da sam se zapitala kaj se događa i zakaj mi to radi... seka je kupila i duže koristila i rekla je da je to medicinska (očito savjet zubarke) i više mi nije krvarilo...ok tu i tam mi se dogodi kad prejako nekad četkam, ali prvi put kad sam koristila, oh nema krvarenja :D preeeesretna!

      Izbriši
  10. nije da se hvalim, ali imam stvarno lijepe, bijele i predivne zube i isto sam k svojem zubaru hodala na neke sitne kontrole 2x godišnje. kako je sestra od moje naj frendice otvorila svoju ordinaciju, logično je bila da prenesem karton k njoj. to sam i napravila i otišla na kontrolu, našla mi je ispod površine masu karijesa i pokvarenih zubi, kvarilo se iz nutra. užas!!! tako da vi koji ne posjećujete uopće zubara jer su vam vaši zubi prekrasni, bijeli, razmislite još jednom. odaberite vrhunskog zubara i dajte si pregledajte zube dok ne bude kasno. nažalost ima i loših zubara.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala na savjetu, malo me preplašilo al ok, valjda neće biti tako bolno, sad kad mi završe predavanja moram smognut snage i otić barem na pregled :/

      Izbriši
  11. Ja sam neki dan na nagradnoj igri osvojila 4 četkice 5460, nisam ih do sada koristila više sam za Sensodyne najmekšu, ili električnu četkicu, imam fiksni aparatić pa mi je s te dvije opcije najlakše prati oko žica. Zanima me s kojom pastom pereš zube?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a jel? uuu blago tebi :) nećeš požaliti :D pa kroz godine kak su prolazile koristim svako malo neku drugu pastu, nekad zirodent, nekad signal, ali najviše od svih koje mi dođu pod ruku je colgate herbal! to se točno osjeti koliko je jača u ustima i duži osjećaj čistoće :)

      Izbriši
  12. Ja koristim Colgate pastu i četkicu i sve štima :D Nego, 17 godina? :O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da, Colgate je najbolja, ali povremeno mijenjam paste...jep 17god :( sramotno a? makar ja obavljam sistematske preglede svako malo i niti jedna doktorica do sada nije rekla-joj moraš ići, nema zezanja s tim... uvijek su rekle - ok zubi ti se lijepo razvijaju, nemaš karijesa, bio bi red da ideš jednom godišnje..većinom te riječi...

      Izbriši
  13. Već dva puta za redom kupila sam Curaprox i jako mi se sviđa... :) Prvo mi je bilo čudno jer je nekako "obična" za razliku od svih ostalih u dućanu koje imaju milijun različitih duljina i kosina dlačica i one gume za poliranje i svašta nešto... ali s ovom sam baš zadovoljna, pogotovo jer mi je preporučila zubarica kojoj vjerujem :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Znači definitivno ju preporučuješ, gdje bi ju mogla kupiti, u nekom trgovačkom centru ili ljekarni? četkica za zube

    OdgovoriIzbriši