onalove

onalove

četvrtak, 23. svibnja 2013.

Maybelline BB dream fresh

Makeup MAYhem day 11
(postam svaki drugi dan u 5.mjesecu)

Sunčane zrake navode nas na sunčane naočale da zaštitimo oči od teških UV-zraka i opasno nam se približava ljeto :D no nisu samo sunčane naočale dovoljne za potpunu njegu našeg lica i kože.



Našla ove mačkaste na netu, mjau -baš su mi fora ;D



Eh, možda sada jesu malo kišni dani pred nama. no možda vas navedem da kupite nešto čime ćete zaštiti svoje liceko za nadolazeće sunce-more-ljeto i vruće dane bez previše filozofije :) 

Za ovaj post pripremila sam svoju najdražu bb kremu koju koristim već par tjedana, Maybelline me oduševljava sa svojim priozvodima, mislim da sam kroz prešla na njihove proizvode što se tiče šminke koju svakodnevno koristim. BB kreme baš i ne volim jer su mi sve djelovale preuljasto i stvarale mi sitne prištiće nakon nekog vremena baš zato što su sadržavale neka ulja, a moja masna koža to nije mogla podnijeti...




BB od Maybellina nedavno je stigla na naše tržište, pikiram ju već godinu dana jer sam gledala jako puno youtuberica koje su hvalile ovu kremu diljem Amerike i mislim si -bude li više došla k nama na tržište? -recenzije koje su pravile bile su idealne za moju kožu. Ne volim pretjerivati sa puderom niti imam pretjeranih problema s kožom, a meni je najviše trebalo malo matiranja licu i spf za ljeto. Prošle godine bila sam prisiljena na Garnier bb kremu no nikako mi ne paše baš zbog prethodno navedenih razloga zatvaranja pora i stvaranja prištića ( premda mi je po teksturi bila okei ). 




Ovo čudo je zaista moj apsolutni favorit! - tuba mi je baš slatka, pakiranjem više djeluje kao neka krema za ruke (zbog bijelog dijela) a onda otkriva kako je spoj pudera (ovaj gornji dio puderaste boje).  Plastični poklopac je standardni i meni ne stvara nikakve probleme (možda zato što ima dvostruke krugove zbog kojih bb krema nemože iscuriti). Npr. kod Garniera mi je stalno tekstura curila izvan tube i to me užasno živciralo. Toga u Maybellinu nema. 




Navodi da je 8u1 sa spf-om 30 što smatram da je zaista visok. Meni paše light verzija. Znam da postoje svega tri nijanse, ova svijetla ako meni koja sam zaista svijetle puti paše, onda će svakom takvom tenu, druga nijansa je nešto narančasta (ne kužim al ok) a treća za tamnopute :)




Na stražnjoj poleđini navodi zašto je 8u1, od toga da kreira prirodni sjaj, sadrži UV zaštitu, hidratizira, bez ulja (savršenstvo za masnu kožu!) izravnava nesavršenosti, djeluje vizualno svilenkasto i ono što se zaista također uz sve navadeno osjeća jest to što osvježi lice! 

Inače koristim kao bazu za makeup Balea aqua serum jer mi jako paše licu, no pošto na poleđini također piše - da se može koristiti sa ili bez baze, odlučila sam isprobati BEZ i lice mi je zaista bilo nahranjeno do kraja dana (ako sam ju stavila rano ujutro) Dovoljno ju je staviti u tankom sloju, vrlo lijepo prikriva podočnjake i sitne kapilarice. Malo sam ju testirala s obzirom na roznu olovku koja -ajde recimo - glumi prištić koji je tek buknuo :P

(malo ispada tamnija zbog toga jer sam ju slikala uvečer, a ne na suncu :/ )


iz priloženog vidi se da nije za neko prekrivanje prištića, ali za matiranje i podočnjake te crvenilo je meni broj 1!!!! Teksturom je podosta tekući, ali nikako vodenkast, lagano se razmazuje, a ja ga osobno nanosim prstima na cijelo lice i premda imam kistove za nanošenje šminke, oni mi više dobro dođu sa nanošenje korektora na prištiće.




Ostavila sam rub ovako da se suši tek toliko da se vidi razlika između čiste kože i nanesene kreme...i za kraj -before-


- after -



Cijena joj je oko 60kn, ali svakako ću kupiti još jednu za ljeto jer sam se potpuno našla u njoj. 
Koju bb kremu vi koristite?
:*

Broj komentara: 12:

  1. Čula sam za njihovu BB kremu, ali mislim da mom dehidriranomlicu baš i ne bi odgovarala.
    Meni je zasada super EL BB krema, ali naručila sam si i Misshu, obožavam azijske BB kreme :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moja kolegica također naručuje azijske bb-ice zato jer joj koža svijetla i roznog pigmenta onako lagano, baš kao što azijke i imaju tamo kožu lica :D njoj najviše pašu..meni stvarno odgovara ova bb krema, ali malo me vuče ona cc krema od max factora... tekstura svaki put kad ga malo stavim od testera u dm-u na zapešće jooj kako je dobra :DDD

      Izbriši
  2. Meni azijske djeluju neusporedivo bolje.. do sada nisam poželjela niti jednu iz naših drogerija... imam Lioele Beyond Solution i HolikaHolika Petit BB (Plavo izdanje) ... obje su mi odlične po prekrivanju, zbilja je srednje do jako. Jedna matira bolje, jedna malo slabije, ali s puderom u prahu stoje cijeli dan na mom užasno masnom licu. Već 3-4 puta sam naručivala i nastaviti ću :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da budem iskrena nikad čula za te koje koristiš :D ja imam isto super masnu kožu, no nekako uspijevam čuvati lice od prištića i svakako umivanje po nekoliko puta na dan inače bi bilo katastrofalno... u kombinaciji sa puderom u kamenu obavezno moram koristiti, no nemam ko ti iskustva sa eBay-a naručivati te azijske, makar me zainteresirala takva bb-ica od frendice..

      Izbriši
  3. Mene također uopce ne privlace ove nase bb kreme jer se ne mogu po nicemu mjeriti sa azijskim bb kremama, jako mi se svida na tebi ova bb krema, ali osobno preferiram azijske zbog bolje kvalitete a pogotovo zbog prekrivanja, takoder se i puno bolje nijansa prilagodi licu. Od azijskih su mi definitivno najdraze Missha Perfect Cover i Lioele Beyond the solution, Lioele ima vise rozi podton pa ne odgovara curama sa izrazito zutim podtonom, svakako preporucujem obje! :D

    OdgovoriIzbriši
  4. curke, ak želite odličnu bb kremu, obavezno kupite ovo. mrzila sam scve što ima veze s nazivom:bb jer mi apsolutno ni jedna ne odgovara, ali doslovno ni jedna. s ovim sam se preporodila

    OdgovoriIzbriši
  5. Garnier sam probala ali mi nije odgovarala. Sad čekam da dođe koja CC krema pa da probam :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Dobro se čini na slici. Ujednačava ten, a izgleda skroz prirodno.

    OdgovoriIzbriši
  7. ova krema mi je odlicna,ujednaci ten,nema bubuljica od nje kao sto sam imala od garnierove bb kreme za normalnu kozu.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja sam probala od Garniera za mješovitu kožu ,light,nije me baš oduševila ,previše se osjeti alkohol,Mixa je laganija ali isto ništa posebno.Revital lift dark užasno me pekla za oči a i nijanse mi nisu baš odgovarale.Baš me zanima Maybeline i to ona universal nijansa što baca na narandžasto.Inače Chanelova tonirana krema je narandžaste boje ali na licu izgleda predivno.

    OdgovoriIzbriši
  9. Vidim da je davno pisan ovaj post, ali sam u potrazi za BB kremom i dvoumim se između Catrice i ove Maybelline. Samo me zanima ova light nijansa. je li žutog ili rozog podtona? Meni treba žuti...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vuće doslovnce na narančasto kad se zasuši :P dakle žućkast je nije rozog podtona... Catrice je isto dobra samo što je budu maknuli sa asortimana tako sam barem bila čitala i mijenja im se podosta toga...

      Izbriši