onalove

onalove

srijeda, 30. srpnja 2014.

"Vodootporna" šminka

Vrućine koje najavljuju za kolovoz valja pomno razmisliti što i kako sa šminkom jer kad ludnica za koji dan počne, onda će se sa lica sve rastopiti u kratkom vremenu... najgori mi je onaj osjećaj kao da me netko zalio maslinovim uljem pa me lice lagano škaklja jer se znoji i taj znoj počinje lagano stvarati kapljice, pa povučeš rukom i op - eto nema pola pudera pogotovo uz rub kose ili čela... pa počne onaj sjaj zbog kojeg ti niti netreba highlighter, glanc-glanc... a da ne spominjem tuš za oči koji ostavi trag kao gume na asfaltu XD ok,ok bit ste shvatili...nesnosne vrućine nitko ne voli kad je šminka na licu!

Puder - korektor!
Korektori su puno gušće teksture nego tekući puderi što omogućuje da se najgori dijelovi lica poput podočnjaka, crvenila i bubuljica odlično zakamufliraju tako da ga ne stavljam na ostale - zdrave i čiste dijelove lica. Zbog gustoće će se i duže zadržati na licu stoga preferiram Maybelline fit me korektor u nijansi 15 koji također ima i spf zaštitu protiv sunčevih uv zraka pa je dvostruki užitak koristiti ga ljeti!


Vodootporne maskare
Srećom ima ih dovoljno na tržištu, sve je to divno - krasno jer su one najizdržljivija šminka na licu tokom ljeta, ali svakako preporučujem oooobavezno korištenje neke otopine za odstranjivanje šminke bilo micelarnu, ulje ili tonik namijenjen tome kako trepavice ne bi počele padati i sakupljati staru maskaru iliti vezati bakterije za sebe...

"Zapečena" rumenila
Definitivno najbolji odabir rumenila pada mi upravo na ovaj tip! jako su pigmenitrana, sadrže sitni sitni, ali lagani shimmer pa se vidi divan sjaj na jagodicama, a jednom kad se nanesu traju zaista satima neovisno viori li vam kosa ili dirate ćesto lice rukama.... zato su mi deff ispred onih brašnastih jer nestanu vrlo brzo i tekućih (od toga mi je lice bolje ljepljivo), a za apliciranje je potrebno mrvicu jače stisnut kist kako bi vezao za sebe nijansu...




Tuš za oči
Svakako gledati vodootpornu verziju! do sada nisam naišla na niti jednu verziju koja je bila te karakteristike, a da zaista nije bila izdržljiva. Petica za essence i catrice tog tipa!

Sjenila
Ona koja se provlače uspješno i drugu godinu za redom su Maybelline collor tattoo sjenila koja su odlična stvar koja duuuugotrajno ostane na licu neovisno o uvjetima na cesti ;D malo su teže teksture, ali jednom kad se stave ostaju na mjestu, ne izblijede kao uobičajena sjenila, a u njihovoj ponudi može se naći i matt smeđa verzija koja je odlična za popunjavanje obrvi.


AVON FIKSATOR:
Kako bi sve ovo kratko - navedeno ostalo savršeno na mjestu onako uz dvostruku zaštitu od vrućina, pobrinuo se Avon ovim odličnim fiksatorom kojeg sam kupila na sniženju još u 5.-mjesecu za 25kn, dovoljno je nekoliko pritisaka pumpice usmjerene na lice i vrat (pritom i divno hladi :) i ova prozirna verzija će zadržati sve što ste nanesli na lice satima :) Nose ga i frendice i izuzetno su zadovoljne s njim što mi je drago čuti jer tržište je poprilično slabo sa fiksatorima, a ukoliko ih i ima vrtoglavih su cijena...i za kraj - mix svega za izdržljivi makeup ljeti:



Koristila sam:
Puder - korektor Maybelline fit me 15
Catrice liquid liner 010
Catrice volume plus + vodootporna maskara
Baked blush u nijansi rose rouge - zapečeno rumenilo
Essence bloom me up sjajilo
 AVON fiksator nakon nanošenja cjelokupne šminke :)



Broj komentara: 8:

  1. Hvala na postu, nemam običaj koristiti vodootpornu kozmetiku! Look je prekrasan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Marijana, predstavila sam prijedlog za one koje vole nositi šminku :)

      Izbriši
  2. koji je lak, divan je ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ei lak je Golden Rose u nijansi 222 15kn :)

      Izbriši
    2. Jaaaoo lak je presavršen! Sutra odmah idem sebi kupiti :D
      A i nokti su predivni, savršen oblik!

      Izbriši
    3. Oh hvala :D divna je boja neka više mint :))

      Izbriši
  3. Sviđa mi se make up, nije ništa pretjerano i baš je pravi ljetni! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) tako sam i željela da bude poanta na jednostavnosti :*

      Izbriši