onalove

onalove

subota, 27. listopada 2012.

Bioderma Sensibio H2O micelarna otopina


Važnost čišćenja lica ujutro i prije spavanja sve mi je više važna! Čestice šminke koje ostaju na licu a posebno na području oka mogu napraviti svakakve gadosti na licu. Ispadanje trepavica, čudne bubuljice pune nečistoća, hiperpigmentacija kože, plikovi...moram li još toga nabrojit?
U srednjoj školi mi to opće nije bilo važno...tj. Sve se svodilo samo na umivanje lica, da očistim masnoću na T zoni i obrišem onu crnu olovku na očima i maskaru... ćesto sam izgledala ko zombi nakon tuširanja :P ...prije par godina i nije bilo toliko tonika i svakavih ostalih otopina za odstranjivanje makeup-a koliko ih na tržištu ima danas!

Evo nekih problema koji se vrlo lako dobiju ukoliko se ne vodi briga o koži i njenom čišćenju od šminke:


Iako vam je skidanje šminke nakon napornog radnog dana možda poslednje na pameti, nečišćenje njenih ostataka može prouzrokovati pojavu bubuljica. Tokom dana u porama se nakuplja prljavština iz okoline koja ako se ne ukloni, može rezultirati ne samo bubuljicama već i infekcijama.

Najviše sam se zabrinula za trepavice... maskare su se zadržavale na trepavicama i nakon što sam temeljito toplom vodom oprala lice i područe oko očiju (to se vidlo drugo jutro)...sa essence maskarama su mi počele malo ispadati, pa sam kupila kvalitetniju maybelline maskaru(super stvar!)
Pa sam od pudera dobivala pooodosta prištića, u početku sitnih pa su izbivali sve veći... ipak, odlučila sam kupiti neku otopinu da izvuče iz pora i ostatke pudera, rumenila, masnoće... inaće koristim baleu za čišćenje šminke (cca 15kn) nemam nikakve nuspojave osim laganog zatezanja kože što je i uobičajeno nakon čišćenja.


Biodermu sam dobila na poklon :) mala bočica (100ml) slatkog pakiranja... također služi za svakodnevno čišćenje izrazito osjetljive kože stoga ako ste zainteresirani isprobajte ju! Nema mnogo priče o takvim čistaćima -bitno da obave funkciju na najbolji mogući način (bez iritiranja i peckanja). Pišu po forumu stvarno sve pozitivno o njoj - da je najnježnija otopina za čišćenje lica i odlična za masnu kožu!







Biodermicu nije potrebno isprati, ova količina je dostupna za cijenu od 30kn koja je kupljena u ljekarni, a ima i od 250ml i čak 500ml!Miris joj je vrlo blag, gotovo da ga ni ne osjetim, bez parfema. Tekuća je kao voda, ne isušuje i vrlo je osvježavajuća :) Brinite o svojoj koži na licu sa posebnom pažnjom da u budućnosti nemate problema sa njom. Vjerujte, isplati se s obzirom na sve infekcije i probleme koje može prouzročiti nečišćenje lica! Znam svakave bolesti koje su mi frendice dobile pogotovo na očima! uz uredno čišćenje lica pijem podosta vode, izbjegavam preveliku dozu šećera (odmah me posjete prištići onako ekipno -.-) stoga na kraju dana par kapi Bioderme na blaznicu i probljem rješen :)

3 komentara:

  1. hvala ti na ovome ! kupujem odmah ! <3

    OdgovoriIzbriši
  2. meni drago da sam pomogla barem nekome da nađe rješenje za kožu :) hvala tebi :)

    OdgovoriIzbriši
  3. ovo bi mogla probati nakon kaj potrošim eveline micelarnu :D

    OdgovoriIzbriši