onalove

onalove

srijeda, 28. studenoga 2012.

Little Gumbek flowers


U mojoj kući procvijetali su krasni pupoljci... jok, ne radi se o ružama, ali se radi o prekrasnim buketićima koji su nastali vrijednim rukama moje best sister...


Sve je započelo prije nekoliko mjeseci. Ova recesija i konstantno napadanje po netu i televiziji kak se nema novaca i da se mora šparati, ljude tjera da žive u sivilu i bezvoljnosti. Nemoj si niti slučajno kupiti nešto veselo što bi ti moglo razveseliti dan ili uljepšati kutak jer odmah ispada ono -a ima se može se... drugo – ne kužim zašto ljudi ne kupuju ručni rad? Ok, realno razmišljam – znam da ima jako puno onih koji rade neke svoje kreacije, nakit, igračke pa papreno zaračunaju svoj rad (to su oni koji stvarno cijene ono što rade:)) no...potrebno je samo mrvicu truda googlanja na netu da bi uvidjeli da ručni rad, nužno nemora značiti i skupocijeni rad.

Meni su ovi gumbići super ideja! Piplsi su danas toliko lijeni (ili se ubijaju od posla i obaveza) da zaborave zalijevati i ono malo živo što imaju cvijeća kod kuće, a kamoli da zaliju jednom mjesečno malog jadnog kaktusa.
Olakšajte si! Ovi buketići su ko bombončići. Slatki i medeni. Bojim se da ću mjesečarit i pojest ih u dubokom remu poput 505 bombona koliko mi se sviđaju :D Imam ih nekoliko u sobi koji mi krase dosadne police, pa je odmah veselija atmosfera...ma ajmo partyyyyyyyyy XD





Vrijedne rukice koje naprave ono nešto što ti krasi stol ili policu,uljepša ti dan čim okreneš pogled na tu stvarčicu, meni npr.stvarno uljepša dan!(pogotovo za kišne i tmurne dane, sve sivo-crno, a u sobi candy world *_*

Maštovitost je svuda oko nas! Samo je treba prepoznati i pokušati stvoriti. Malko prakse i poslije je sve lakše. Nije to kak kažu sam tak. Hitiš, posložiš, zalepiš :P pogledajte u dubinu. Boje trebaju biti sinkronizirane. Repromaterijal mora pristizati konstantno, za to se morate potruditi istraživati redovito nove mogućnosti i novitete na tržištu, da vam bude uvijek dostupan, škare, ljepilo, pištolj za ljepilo, žice, zaštitne rukavice, kutijice za sortiranje i......................kava :)
Slobodnog vremena također treba imati, ali kad povežeš ugodno sa korisnim (privatno sa poslovnim), iliti zadovoljstvo-hobi sa potencijalnim-zainteresiranim piplsima, gdje ćeš bolje :)

O da, ovu priču vam moram ispričati. Sis mi je pričala kako je jedna njena prijateljica bila zaista zainteresirana za jedan ovako sladak buketić, no htjela je nešto više svoje boje u gumbiće. -ok no problemos! Stoga joj je napravila boje koje je poželjela (žute, narančaste, crvene, tu i tamo dodala neki po svojoj želji). Kad je stigla k njoj, prvo je buketić na stolu dobio cimera- njenu micu macu. Nebi vjerovali, ali mica je svaki dan tu i tamo skočila na stol i stalno mirisala te fejk cvijetiće :)) i tako je nastala ova slika -e jesu te uhvatili na djelu! :))


Inspiracija je otišla korak dalje. Prazne bočice parfema koje sam skupljala predala sam sestri da napravi tzv. Vaze za gumbeke. Malko je teže onaj gornji dio odvojiti od stakla, ali muška ruka tu i tam dođe pa joj pomogne. Malko ljepila i pištolja pa bum-bum na staklo i koji detaljić mašnice i voila! Soljenka je također pronašla sličnu funkciju.




Little gumbek flowers ima i svoju službenu stranicu na facebooku kojoj se možete pridružiti ovdje: 

Njeni kreativni bumbeki ne zahtjevaju nikavo održavanje. Poklonite ga sebi(za dušu :) i ukrasite si radni stol na poslu, poklonite ga mrziteljima cvijeća :P mami za sv.Nikolu, baki za Božić, voljenoj osobi... mogućnosti su bezbrojne. Znam da ćete se najviše zapitati -eh a kolika je cijena???? Ma mogu vam i to reći :) Ovisno koliko gumbića želite cijena varira, ali recimo ovako jedan buketić će vas koštati 35-40kn.

Možete ju kontaktirati na njenoj facebook stranici za detalje, dostave ili bilo kakva pitanja koja vas interesiraju vezano uz ovaj oblik hobija. Ili jednostavno lajkajte njenu stranicu i podržite ju u daljnjem stvaranju proljeća...

...U meni jeseeeeeeeeeeen je...mada kažu svi da sad je proljeće :)

                                                                              "Halid Bešlić"

Meni je hobi trenutno piskaranje na ovom blogu, badmić je tu negdje također :)
Sviđa vam se ova kreativa?
Imate li i vi hobi?

Broj komentara: 5:

  1. ''poklonite ga mrziteljima cvijeća'' haha ja bum tiho :P
    stvarno super ideja, nisam niš slično do sad vidla! gumbeki su mi prekjut, pogotovo ova slika s micekom <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam vidjala dosta ideja sa dugmicima, ima jedan post, mada ne znam na kom blogu, i ima milion ideja sa dugmicima! Ovo je super! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. hahahahaha Ela kao da sam znala da će ti se mica svidjet na prvu :D aaaaa želiš reći da si i ti taj "mrzitelj" :P?

    Maja, hvala na komentaru, ako ćeš vidjeti kakvu sličnu stranicu da gumbima, slobodno tu u komentare stavi poveznicu :):*

    OdgovoriIzbriši
  4. Moj hobi je trenirat drugima živce i superm i ide :DD.

    Inače zanimljiva ideja,prvi put vidim "buket" napravljen od dugmića.
    I mene nekad uhvati dosada i inspiracija za pravljenjem svega i svačega al onda se osvrnem po sobi i shvatim da nemam ništa.Nemam sčim početi,sve moram kupiti.A obično ili nemam il mi je žao dati pare za te gluposti,potrenbije je nešto drugo tako da bro odustanem.Nikad kreativke od mene,znam :D.

    OdgovoriIzbriši
  5. haha...trenirat drugima živce... dobar hobi da :) a nažalost svaka kreativa "košta" kažem to zato jer je potrebna početna investicija i novčića da nešt započneš...i sister isto je izdvojila na početku, a poslije ti se vrati sve to uloženo :)

    OdgovoriIzbriši