onalove

onalove

utorak, 13. studenoga 2012.

Makeup brushes



U životu svake mlade djevojke stoji neka šminkica...u životu svake mlade žene iii...kistići :)) svjesna sam da ih nema zapravo puno cura, no ipak, bili oni manji ili veći, većina vas ima one kistiće koji su neophodni barem za rumenilo.
Moj pojam o kistovima i važnosti da ih počnem koristiti započeo je prije otprilike godinu dana zahvaljujući youtube-u.
One curičke koje se trude dočarati nam sve čari savršenog makeup-a i sam način apliciranja da nam šminka dobro "sjedne" me počeo sve više interesirati sve dok nisam i na ebay-u vidjela odličnu priliku ecotools kistića!




Na slici je vidljivo za što je svaki od kistova namijenjen

Zašto su četkice i kistići postali dio moje svakodnevice?
Kad počnem samo od stavljanja pudera na lice, packam prstima po podočnjacima i nepravilnostima i tamo gdje imam puknuća sitnih kapilarica i peri ruke...pa stavljaš sjenilo na oči i opet peri ruke...stavljaš svijetliju nijansu sjenila na unutarnji dio oka iii opet peri ruke ok, zbog toga se stalno ustajem sa svog stolića gdje se šminkam da odem u kupaonicu oprat ruke (i to me prvo iživcira) drugo...kad sam i htjela napraviti neko sjeilo na očima da mi ima onaj lagani prijelaz iz svijetlije boje u tamniju to nije izvedivo baš sa prstima (bar nisam u tome nekako spretna) a ona spužvica što se dobi sa puderom u prahu... gadi mi se nakon 2 tjedna koliko je tamna -.-
Pošto sam pratila te cure na youtube-u počela sam polako usvajati neke njihove tehnike. Objašnjavaju svaki kist zasebno i pomalo sam si u glavi stvorila prioritete koji su mi najvažniji kistovi koje bi voljela imati da mi olakšaju taj "posel"

Stoga sam se odlučila za jeftiniju, ali podosta hvaljenu verziju četkica -ECOtools. Na e-Bay-u savršena prilika -5$ koji sadrže baš ono što želim za početnicu:


  • četkica za nanošenje sjenila
  • četkica za blendanje
  • velika četkica za nanošenje rumenila/pudera
  • mala kabuki četkica

Uz nju se dobije prigodna torbica i medeno zelenkasto pakiranje stiže za 2-3tjedna na adresu :) za cca 25-30kn koliko sam dala za njih, zadovoljili su apsolutno sve moje želje! Veliku četkicu za rumenilo/puder odlučila sam ipak koristiti za rumenilo, jer kabuki je već bio spreman za malu torbicu (manji od teniske loptice)u kojoj ga nosim svakodnevno u torbi, stoga mi se nije dalo stalno vaditi ga iz torbe za 2-3 poteza većom četkicom. Četkica za nanošenje sjenila je odlična – nema tu neke velike priče s njom kao ni blender koji radi super posao laganog prijelaza.

Nešto mi je nedostajalo... nešto zaaaa...tekući puder! Iiiii puder u kamenu! Tako sam odlučila uzeti veliku četkicu za puder i po prvi puta sam ga isprobala baš danas! Stavila sam maybelline korektor na alarmantne dijelove lica iii počela razmazivati sa tom četkicom! Odlična stvar! Nije bilo nikakvih vidljivosti da sam to radila sa "dlakicama" jer sam mislila da će se vidjeti, mekane niti s kojima sam to razmazala pa... za 1min! I upila je višak pudera tako da mi nije teško pao na kožu. Platila sam ga 3.50$
Još sam odlučila se za jedan kompletić kistova od kojih sam si jako htjela ta tri koja su dolazila u kompletu(makar me ostala dva nisu baš zanimala -opet četkica za nanošenje sjenila i četkica za obrve jer već imam jednu pa sam poklonila frendici) veliki pouder brush :) i mogu priznati da ona glupa spužvica za nanošenje pudera u kamenu je u smeću! S ovom sam gotova za 1minutu!







Eto tu malo mojih slikica koje sam okinula gdje ih držim i na dohvat su mi ruke u svakom šminkanju. Zaključak leži u tome da mi pomažu:

  • skratiti vrijeme šminkanja
  • smanjiti nanošenje prevelikih količina pudera jer upijaju višak
  • sjenćati sjenila
  • perfektno aplicirati rumenilo

I NAJVEĆA PREDNOST ECOTOOLSA – SOOOO SOFT!!!

I još jedno UPOZORENJE! Prije nanošenja pudera u kamenu ili rumenila imajte na umu da nakon što uzmete na četkicu željeno rumenilo, prije nanošenja na lice puhnite lagano na četkicu da biste odstranili višak koji će biti na licu vidljiv ako to ne napravite.

Za kistiće sam dala oko 60-70kn tijekom godine dana koliko ih imam i mogu se za 5minuta našminkat bez problema! :) probajte, nećete požaliti!

4 komentara:

  1. daaa, ni ja se još uvijek nemrem načudit kak su mekani :) a bome se nemrem načuditi ni onima koje se uspijevaju našminkati prstima il onim spužvicama :D nego, skroz mi je simpa ovo u čemu ti stoje kistovi, kakve su to kuglice? izgleda ko nekaj za jesti :D

    OdgovoriIzbriši
  2. dam ti pa pojedi :D za probavne smetnje ne odgovaram :P To su ti stiroporske kuglice koje mi je sister dala...ali ipak bi neke kamenčiće unutra jer ove imam na sve strane po sobi :D ova staklena čaša je bila zapravo prethodno svijeća...ali eto oprana i ponovo stavljena u drugu funkciju :)

    OdgovoriIzbriši
  3. nije dobro puhati u kistice, bolje ih je malo onako protresti po ruci da se odstrani visak proizvoda :)

    OdgovoriIzbriši
  4. da budimo realni, možda čestice dublje odu puhanjem u kist... ili ima i još neko objašnjenje? vrlo radu ću ga se pridržavati..sad mnogo o samo teoriji o njima ne čitam (kad nemam baš vremena)

    OdgovoriIzbriši