onalove

onalove

petak, 5. listopada 2012.

Hello ombre!

Ljeto je bilo okruženo novim bojama...na kosi...prekrasni prijelazi "osunčanog efekta" ...
... za one koji još nisu čuli novo-staru tehniku koja je ponovo u modi sada se naziva -Ombre kosa...
...ona nije stigla tek sada na tržište frizerima, upoznati su oni jako dobro sa svim mogućim tehnikama kose pa i ove... samo je naziv izmjenjen (vjerojatno za ove mlade i nove generacije :)


Jučer sam se uputila svom frizeru da se riješim više svojih oronulih vrhova koje sam jedva dočekala više da ih cvaknem... ali... podosta sam sklona nekim eksperimentima na kosi u posljednjih nekoliko godina, ali ništa ekstra drastično, više ovako različiti šišanac ili kakvi pramenčići (priznajem da se nisam nikako mogla pronaći koju frizuru želim furati kad budem starija...) evo jedna starija slikica gdje sam kosu koja mi je bila paaa dužine kao kod ove curke na prvoj slici ...žuta minuta me pretvorila u Rihannin style :


-eto...to je bilo prije dvije i pol godine, bila je još i kraća pogotovo iza i svaki, ali svaki dan sam ju peglala i fenirala da mi se vidi forma frizure jer je ipak bila ošišana u koso, a od svake vlage i svake kiše izgledala sam ko pudlica! :(
ajmo mi dalje... sad nakon toliko vremena evo dužine kose koju sam (još jučer) imala:


Dakle, ovo uzgajanje kose(i već pomalo isprani stari pramenovi) je postalo smrtonosno za moje vrhove koji su počeli dosta pucati, ovo je maksimalno vrijeme koje sam izdržala bez škara - 10mjeseci ...za mene dugo vrijeme, ali sam jako htjela pustiti kosu i još uvijek samo o tome razmišljam :P
No, moja je kosa prirodno valovita i htjela sam to i naglasiti...ombre mi se činio savršenom idejom :)
...na slici imam feniranu kosu koju sam na brzinu osušila prije frizera...
U salonu sam mu objasnila situaciju što želim -ono trajalo je punih minutu (ako i toliko) da mu kažem što hoću, on je već znao što će raditi, sugrerirao mi je naravno da nebi htio da pretjerujem u toj svijetlijoj boji na vrhovima pa mi je stoga svaki drugi, ali deblji pramen obojio počevši od visine recimo uha do kraja vrhova tako da imam lagani prijelaz i posebnom tehnikom ju bojio :) evo kako mi je bilo na laganom sušenju prije folija :)


Nakon šišanja vrhova, lagano me grijala ova svemirska kapsula da mi osuši tjeme, a slijedilo je i bojanje nakon toga...a rezultat je:


Znači nije drastično, ali se vidi :) i ja sam pre pre preeeezadovoljna! Slatka asistentica od mog frizera mi je napravila kovrče kao zadnji touch za pet minuta sa peglom :)))


evo piplsi, moj ombre mi sad krasi kosu... inspiraciju sam dobila od mojih slatkih dviju blogerica koje sam u svom prethodnom članku spomenula (imate tamo njihov link ako ste zainteresirane ih pratiti :)

Broj komentara: 8:

  1. lepa ti je frizurica, jedva čekam da vidim uživo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako lijepo. :) Super mi je i što si se nakovrčala. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. hvala...inače mi je zapravo tak prirodno valovita, tu i tamo koji pramen isto tak nakovrčam sa peglom...ovo je više onako od frizera :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Nakon što je pola naše divne koprivnice dobilo ombre frizuru, ja sam odlučila eksperimentirat sa kosom i napravila crveni ombre koji mi je još i ljepši od uobičajenog:)
    btw. slatko ti stoji takva frizura;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala :)) nekako sam se najviše u tome pronašla i voljela bih da imam tako barem par godina :P barem neću tjeme forsirati na boju... najbolje je kad sam nešto uradiš pa ispadne i više od očekivanog :D super super i drago mi je da ti je odlično ispao :*

      Izbriši
  5. Not playing BOJIO on your mobile device? Download Bojio (Suitable for iOS or Android)

    OdgovoriIzbriši